Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-05-31 WASKEMEER Poptimaal Run 17:45
2024-06-01 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-06-01 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-06-01 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-06-01 VEENHUIZEN Zomercrossloop 10.30
2024-06-01 HOOGEVEEN Zuiderpark parkrun 09:00
2024-06-02 SNEEK 4 & 10 Mijl van Sneek 12:30
2024-06-02 WIJSTER Col du Vam run voor kika (uurloop) 10.00

Tryntsje Fokkema Earun EastermarHet Friese dorp Eastermar, gelegen ten noorden van Drachten en ten zuid-oosten van Bergum, stond zondagmiddag in het teken van de 3e editie van de Eastermar Run. De totaal 350 deelnemers hadden de keuze uit de afstanden 5, 10 en 16.1 kilometer.

Tryntsje Fokkema uit Warffum was een van de 31 deelneemsters aan de 16.1 kilometer. Het parcours met start en finish in Eastermar was uitgezet in het prachtige natuur- en waterrijke buitengebied. Tryntsje finishte na 1.32.40 uur en werd hiermee keurig 17e. Zij liep haar eerste 16.1 kilometer onder de vlag van Artemis.

"Ik ben tevreden met mijn tijd. Het was zwaar. Het was warm en ik ben iets te snel gestart. In het laatste gedeelte ben ik mezelf flink tegengekomen. Het was een leuke en goed georganiseerde run. We liepen een groot stuk midden door de natuur en deels over zandpaden. Een aanrader", aldus Tryntsje.

 Foto Tryntsje Fokkema 

 

Gerik Bulten marathon

De Mooi Drenthe Renners hadden gisteren vanaf de GGD in Assen een ronde van ruim zes grotendeel onverharde kilometer uitgezet om na deze maximaal zeven keer te hebben gelopen op een kleinschalige marathon uit te komen. Deze bultenmarathon, de naam zegt het al, was verder voorzien van een aantal pitiige bultjes.

Onder de twintig deelnemers bevonden zich ook Arjen Kwint uit Loppersum en Gerik Mik uit Sint Annen. Arjen noteerde een tijd van 5.38.18 uur en werd hiermee elfde, terwijl voor Gerik als dertiende een tijd van 6.35.22 uur werd geklokt.

Lees hieronder het verslag van Arjen.

Foto`s organisatie 

1o9a1427

Ultraloper Gerik Mik uit Sint Annen organiseerde afgelopen zaterdag De Hel van Westeremden. Dit betreft het laatste en zwaarste gedeelte van Sint Annen naar Westeremden en terug naar Sint Annen als onderdeel van de jaarlijks door hem georganiseerde 100 Mijl van Sint Annen. De afstand bedroeg 46,5 kilometer en werd door elf lopers volbracht.

Voor meer informatie en de foto`s van Herman Rinket 

Jet Vamberg

Run Forest Run onder leiding van Winfried Bats organiseert al een aantal jaren exclusieve kleinschalige trails op onverharde paden in de mooiste natuurgebieden van Noord- en Oost-Nederland. Gisteren waren de lopers te gast op de Vamberg. Op deze berg was een onverharde route van 3,3 kilometer inclusief 100 hoogtemeters uitgezet. Afhankelijk van de gekozen maximale tijd was het de bedoeling om binnen een tijdsbestek van 4, 8 of 12 uur zoveel mogelijk rondjes af te leggen.

Jet van Dijk uit Baflo had zich aangemeld om in 4 uur tijd zoveel mogelijk rondjes af te leggen. Zij liet uiteindelijk 7 rondjes noteren, waarvoor ze 3.36.29 uur nodig had om als 20e bij de vrouwen te finishen. "Het was zwaar. Veel hoogtemeters en een onverhard parcours. Mooie route van 3.3 kilometer. Ik heb dit rondje zeven keer gedaan", aldus een tevreden Jet.

Foto Jet van Dijk.

runnerHierbij voorzover bekend een overzicht van Artemisleden die in 2024 deelnemen aan grote (inter)nationale wedstrijden. Zaterdag 15 juni Sexbierum-Reard 42.195 km: Arjen Kwint en Albert van der Ziel. Zaterdag 27 juli Lauwersoog-Ulrum 21.1 km: Wim Ammeraal, Ricardo Damminga, Tryntsje Fokkema, Willem Hofman en Jan Vos. Zondag 11 augustus Vlieland 21.1 km: Peter van Ooijen. Zondag 8 september Westerbork 42.195 km: Janneke Cazemier. Zondag 29 september Texel 21.1 km: Fanny Kaper en Robert de Vries. Zaterdag 5 oktober Burg Haamstede-Zoutelande 42.195 km: Marnix van den Brink en Willem Hofman. Zondag 20 oktober Amsterdam 42.195 km: Jet van Dijk en Monique Medema, 21.1 km: Claudine Lamoth. Zondag 10 november Terschelling 42.195 km: Janneke Cazemier en Hein Kooi. Zaterdag 14 december Ameland 21.1 km: Jet van Dijk, Gerlinde Kamping, Anna de Munck en Harma Oosterheerd. 10 km: Diede van der Molen. Zondag 15 december Delfzijl 42.195 km: Janneke Cazemier. Sta je er niet bij of loop je elders dan graag een berichtje naar Geert Houtman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ten Post  3 man

In Ten Post werd gisteravond de Meuln Loop gehouden. De organisatie was in handen van de loopgroep van de s.v. TEO. De totaal 200 lopers hadden de keuze uit de afstanden 5 en 10 kilometer. Afhankelijk van de gekozen afstand moesten er een dan wel twee ronden van 5 kilometer worden afgelegd. Het parcours was uitgezet tussen Ten Post  langs het Damsterdiep naar Winneweer en weer terug.

Van de vier deelnemende Artemissers startte Ricardo Damminga uit Baflo op de 10 kilometer. Hij legde zijn twee ronden van 5 kilometer af in 41.23 minuten en werd hiermee elfde bij de mannen in een veld van 62 deelnemers

De overige drie Artemissers vertrokken op de 5 kilometer. Marnix van den Brink uit Groningen, Hein Kooi uit Westernieland en Wim Ammeraal uit Leens noteerden in een veld van 57 deelnemers als 14e tot en met 16e bij de mannen tijden van respectievelijk 23.05, 23.19 en 24.03 minuten. Hein verbeterde bovendien zijn persoonlijk record op deze afstand met 14 seconden. Gefeliciteerd!

Foto`s Hein Kooi en Herman Rinket.

Albert van der Ziel Wijtgaard

Met 200 deelnemers op de diverse afstanden in Wijtgaard was de sv Friesland, bijgestaan door een grote, vaak vaste groep vrijwilligers, gisteravond meer dan tevreden. Het was aangenaam loopweer waardoor de Twirrerun vlekkeloos kon verlopen. 

Voor een aantal deelnemers op de 16.1 kilometer was dit een van de laatste testlopen voor de op zaterdag 15 juni geplande Slachte marathon. Dit gold ook voor Albert van der Ziel uit Berlikum. Hij ging niet voluit maar realiseerde desondanks op een parcours met start en finish in Wijtgaard en verder lin het buitengebied langs de Zwette of Sneekertrekvaart een keurige tweede plaats bij de mannen 60 in 1.15.11 uur.

Foto Janke van der Schaaf

20240520_181352

Het afgelopen Pinksterweekend stond de 33e editie van de Roparun op het programma. Alle lopers van de 210 deelnemende teams aan de estafetteloop voor goede doelen kwamen afgelopen maandag over de fiish op de Coolsingel in Rotterdam. Met de loop haalden de ruim 5000 deelnemers geld op dat wordt gedoneerd aan goede doelen die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, draaglijker maken.

De 33e editie van de run startte in het Franse Clastres bij Parijs. Het was de eerste keer sinds 2019 vanwege de coronapandemie dat er weer in Frankrijk kon worden begonnen. Ook vanaf vliegveld Twenthe bij Enschede deden groepen mee. Op veel plaatsen onderweg werden festiviteiten georganiseerd. Een team bestond uit maximaal acht lopers en diverse ondersteuners. In drie dagen legden de lopers vanuit Frankrijk ruim 500 kilometer af.

Elizabeth Hofman uit Winsum was een van de deelneemsters. Lees hieronder haar verslag met bijbehorende foto`s.

In 2019 heb ik als loper voor het eerst met Team 61 Martini Ziekenhuis deelgenomen aan de Roparun, wij vertrokken toen vanuit Hamburg. Dit jaar heeft ons team voor Frankrijk gekozen. Vrijdagochtend 17 mei om 7 uur verzamelen we bij het Martini Ziekenhuis om alle spullen die mee moeten alvast naar buiten te brengen zodat we de touringcar (tevens onze thuisbasis onderweg) kunnen inpakken zodra deze arriveert. De twee kleinere busjes worden voorzien van fietsendragers met 6 fietsen. We worden nog geïnterviewd door RTV Noord en uiteindelijk vertrekken we (uur later dan gepland) rond 10 uur richting Saint Quentin, waar we overnachten in een hotel. Zaterdagochtend 18 mei vertrekken we na het ontbijt richting het startterrein in Clastres. Hier kijk je je ogen uit. Sommige teams hebben trailers van vrachtwagens omgebouwd tot tijdelijke woonruimte met stapelbedden, toilet, douche en keuken. Om 12 uur starten de eerste teams, Nelli Cooman, ambassadrice van de Roparun, laat de startende teams vertrekken. Ik ga, net als vele anderen, even met haar op de foto.

medaille Utrecht Peter

In en om Utrecht werd gisteren de Utrecht Marathon georganiseerd. De organisatie kon onder warme loopomstandigheden op de diverse afstanden totaal 14.000 deelnemers welkom heten. 

Peter van Ooijen uit Warfhuizen was een van de 7025 gefinishte deelnemers op de halve marathon. Het parcours liep vanaf de start naar Landgoed Amelisweerd en via het mooie Utrechtse groen naar de binnenstad. Hier passeerden de lopers onder andere de Nieuwegracht en de Dom waana zij hun route vervolgden via Park Lepelenburg, de Maliesingel en het Wilhelminapark naar de finish in het Utrecht Science Park. Muziek en het vele enthousiaste publiek completeerden het gezellige en sportieve evenement.

Peter noteerde een tijd van 2.17.03 uur, goed voor een 15e plaats bij de mannen 65 in een veld van 26 deelnemers. "Het was prachtig. Heet. Een uur in het startvak voorgebakken. Daarna een schitterend heel afwisselend parcours met veel sproeiers. Ik heb lekker gelopen en de krachten goed verdeeld (negatieve split red.) Deze loop is zeker een aanrader", aldus Peter.

Foto Peter van Ooijen

Beste lopers,

We overwegen op woensdagen een trainingsgroep voor de recreatieve lopers te starten. Dit om lopers tegemoet te komen die niet op maandag kunnen trainen. Maandagavondlopers die ook graag op woensdag willen trainen zijn ook van harte welkom.

Op de maandagavond-app staat een oproep via een poll (opiniepeiling). Vul deze aub in, dan weten we hoeveel animo er is. Bij voldoende belangstelling willen we vanaf woensdag 22 mei met deze trainings-pilot beginnen en tot de zomervakantie kijken hoe het gaat. Daarna zien we verder.

Vul de poll aub in of schiet een van de (assistent) trainers aan als je vragen hebt.

Met groet,

Mede namens de trainers,

Het bestuur

Artemis in Feerwerd

Met een vijftal podiumplaatsen op de 5 en de 10 kilometer van de Dikke Tien Runn in Feerwerd en een negental aansprekende resultaten op beide afstanden kwam Artemis vandaag uitstekend voor de dag.

De totaal 170 deelnemers,vijftig meer dan vorig jaar, konden kiezen uit een 5 en een 10 kilometerloop, verdeeld over de leeftijdscategoriën vrouwen/mannen senioren en 45 plus. Het was warm en in het buitengebied stond een straffe wind. Het prachtige Middag Humsterland vormde het decor. De routes met start en finish op het sportpark in Feerwerd liepen langs Ezinge, de Allersmaborg, Aduarderzijl, Schifpot en Garnwerd.

Van de veertien actieve Artemissers stonden er acht aan de start van de 10 kilometer en zes van de 5 kilometer. Op de 10 kilometer behaalden Robert de Vries uit Adorp, afgelopen woensdagavond ook al derde op de 5.8 kilometer in Ureterp, en Johan Vonck uit Garnwerd bij de mannen 45 een keurige tweede en derde plaats in respectievelijk 44.28 en 45.12 minuten. Gefeliciteerd!  In dezelfde categorie volgden Willem Hofman uit Winsum en de Uithuisters Erwin Vos en Jan Vos in respectievelijk 48.09, 49.33 en 50.01 minuten goed voor de plaatsen 9, 12 en 15. Bij de vrouwen 45 vinden we Grietje Dijkmans uit Winsum en de Bafloers Jet van Dijk en Monique Medema terug op de plaatsen 12, 14 en 19. Hun tijden respectievelijk 1.01.05, 1.01.53 en 1.05.34 uur. Robert, Jet en Monique liepen hun eerste 10 kilometer onder de vlag van Artemis.1O9A0897

Op de 5 kilometer werden de Winsumers Aleida Groothoff en Jolanda van Os keurig eerste en tweede bij de vrouwen 45 met tijden van 24.40 en 26.45 minuten. Bij de mannen 45 ging de derde prijs naar Wim Ammeraal uit Leens in 24.59 minuten. Gefeliciteerd! Anna de Munck uit Winsum behaalde bij de vrouwen senioren de ondankbare vierde plaats in 26.43 minuten. Voor Elizabeth Hofman uit Winsum en Jeannet Bakema uit Loppersum werden de 6e en 7e plaats bij de vrouwen 45 genoteerd. Hun tijden waren 30.49 en 31.11 minuten. Jolanda liep haar eerste 5 kilometer onder de vlag van Artemis.
De Dikke Tien Run kende een vlekkeloze organisatie.

De foto`s van Herman Rinket en Anna de Munck staan hier

fam. Kooi Frederiksoord

De Stichting Kolonieloop organiseerde vanmorgen onder warme weersomstandigheden de Kolonieloop vanaf het het terrein bij het Bosbad in Vledder. Deze loop kende vijf afstanden en trok evenals vorig jaar ongeveer vijfhonderd deelnemers. De routes waren uitgezet in de omgeving van Frederiksoord, Wilhelminaoord en Vledder. Deze waren grotendeels onverhard en bestonden uit asfalt, zand- en grindpaden, bossen, lanen, een boerenerf, bruggen en passeerden historische gebouwen zoals de Koloniehuisjes.

Hein Kooi uit Westernieland  was ook dit jaar weer aanwezig in Vledder en startte opnieuw op de halve marathon. Hij noteerde een tijd van 1.53.03 uur. Dit betekende een verbetering van zijn beste tijd op deze afstand,vorig jaar gelopen in Vledder, met 1.22 minuten. Gefeliciteerd! Hij werd hiermee 36e in een veld van 85 mannen.

Foto Suus Kooi

Albert van der Ziel Sint Anna 1

De sv Friesland organiseerde gisteren onder prima weersomstandigheden de 10e editie van de 10 van Sint Annaparochie. De belangstelling voor de afstanden 6, 11 en 16.1 kilometer hield met 87 gefinishte deelnemers niet over. 

Albert van der Ziel uit Berlikum, momenteel leider in het puntenklassement voor het clubkampioenschap bij de mannen, was een van de deelnemers op de 6 kilometer. Hij legde deze afstand, uitgezet in het centrum, in een buitenwijk alsook in het buitengebied met keerpunt van Sint Annaparochie, af in 24.40 minuten. Hij werd hiermee eerste bij de mannen 60 en derde overall.

Foto organisatie

medaille Alkmaar cutoutWim Alkmaar

In Alkmaar werd gisteravond de 10e editie van de Alkmaar City Run by Night georganiseerd. De afstanden van 5 en 10 kilometer, de kidsrun en de Heroes Run trokken een recordaantal van 11.000 deelnemers naar de kaasstad. Langs het parcours zorgden het vele publiek en meer dan 30 bands en DJ`s voor een feestelijke sfeer.

Wim Ammeraal uit Leens was een van de deelnemers bij de recreanten op de 10 kilometer. Het werd al langzaam donker toen hij om 21.30 uur van start ging. De lichteffecten  schenen door de stad en er klonk muziek in elke straat waar het publiek rijendik langs de kant stond om de lopers toe te juichen. Na de finish zochten veel hardlopers en supporters de gezelligheid op bij The After Run Party in de Grote Kerk of genoten van de lifemuziek in de plaatselijke cafés.

Wim noteerde een keurige tijd van 47.30 minuten en werd hiermee 9e bij de mannen 55 in een veld van 129 deelnemers. Wim: "Het was een swingende loop met veel muziek, veel bochten en bruggen".

Sportorganisatie Le Champion kijkt terug op een zeer geslaagde jubileumeditie.

Foto`s Wim Ammeraal en organisatie 

Robert de Vries UreterpIn het Friese dorp Ureterp wordt al jaren het driedaagse Oerrock Festival georganiseerd. Dit evenement is gelijk voorgaande jaren met 12.000 bezoekers dagelijks uitverkocht. In het verlengde hiervan wordt sinds vier jaar ook een hardloopwedstrijd, de Oerdroprun over 5.8 kilometer, gehouden.

Robert de Vries uit Adorp was gisteravond een van de deelnemers. Hij finishte in een tijd van 26.22 minuten, werd hiermee keurig derde bij de mannen 45 en behaalde hiermee zijn eerste prijs onder de vlag van Artemis.

Foto organisatie

 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook