Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2020-07-18 OUDE WILLEM Hoeve aan de Wegloop 11.00
2020-09-03 BRITSUM EE-Loop 19.00
2020-09-05 TYNAARLO Moves4Fun crosstriathlon en run 13.30
2020-09-05 APPELSCHA RCN de Roggebergloop 11.00
2020-09-05 HALLUM Loop van Hallum 11.00
2020-09-05 ONSTWEDDE Ride & Run Onstwedde 09.30
2020-09-06 REAHUS Slach om Reahus 14.00
2020-09-09 SNEEK Schuttersveldloop 19.00

Met de toenemende versoepeling van de Coronamaatregelen kunnen de trainingsgroepen ook weer groter worden gemaakt. Ingaande maandag 22 juni hoef je je niet meer op te geven als je komt trainen. Introducees zijn dan ook weer welkom.

Met grote nadruk wordt er hierbij op gewezen dat de 2 meter afstandsregel voorlopig onverminderd blijft gehandhaafd. Deze regel werd tijdens de laatste trainingen over het algemeen goed gevolgd. De praktijk heeft echter uitgewezen dat we soms zo enthousiast en blij dat we elkaar weer kunnen spreken dat deze regel wordt vergeten.

Onze trainers voelen zich hier enorm verantwoordelijk voor en willen niet dat zij en wij als bestuur hiervoor worden beboet. Mede namens de trainers benadrukken we nog eens extra om je aan de 2 meter afstandsregel te houden en zo nodig elkaar hierop aan te spreken. Met elkaar zorgen we er dan voor dat er op een veilige en plezierige manier kan worden getraind.

En wat blijft is: Ben je niet fit dan blijf je thuis!

Veel plezier!

Het bestuur

De derde en laatste fotowedstrijd met als thema lijnen in het landschap is gewonnen door Jan Vos uit Uithuizen. Er waren ook deze keer weer vele prachtige foto`s ingeleverd. De tegoedbon van Sporthuis Winsum is inmiddels bezorgd door Koos Durenkamp.

Hiermee is een eind gekomen aan een prachtig initiatief van de activiteitencommissie. De thema`s jong vee in het land, je eigen schaduw tijdens het hardlopen, wandelen of fietsen en de lijnen in het landschap boden de deelnemers de nodige ruimte voor eigen ideeën en dat leverde tientallen mooie plaatjes op. Foto`s waarmee de jury, bestaande uit Hilda Broekhuizen, Greet Damstra en Anna de Munck de nodige moeite had om een winnaar aan te wijzen. Goed beschouwd waren alle deelnemers winnaars.

Een woord van dank aan de activiteitencommissie, de jury en niet in de laatste plaats aan alle deelnemers is hier dan ook op zijn plaats. Dit initiatief verdient navolging.

Hieronder de drie winnende foto`s van Marnix van den Brink, Anja Schaaphok en Jan Vos nog even op een rij.     

 

Op maandag 15 juni werd de website loopjeloopje.nl worden vernieuwd.
Het is een totale make-over, maar met dezelfde hardloop-informatie als voorheen.
De gegevens voor de website worden bijgehouden door Geert Houtman en gebruikt in menig hardloopagenda.
Zo komt ook de informatie bovenaan de Artemis website uit de database van loopjeloopje.
De website wordt naar een andere server verplaatst, daardoor kan het zijn dat er sprake kan zijn van uitval.

Hiernaast het nieuwe logo van loopjeloopje.
De veranderingen hebben we te danken aan Roy Pruntel en Martin van Hoek van het bedrijf Praes.
Martin kent menigeen ook als enthousiaste hardloper

Harmjan Postmus uit Vierhuizen heeft zijn hardloop- en trainerscarriere bij Artemis beëindigd. Nadat hij vorige week woensdagavond zijn laatste training had gegeven, werd hij door het bestuur en de aanwezige leden vergezeld van cadeaus en bloemen bedankt voor zijn jarenlange verdiensten. In de Ommelander Courant van donderdag 4  juni, lees elders op de startpagina, stond een mooi verslag over zijn activiteiten bij Artemis. Gisteravond vond in Eetcafe J & A bij de Boog in Winsum nog een informele afsluiting plaats voor de leden van de woensdagavond-trainingsgroep waarbij ook oud-trainer Jaap Smit aanwezig was.

Harmjan was een van de weinige nog actieve leden van het eerste uur. Begonnen bij de omnivereniging s.v. Jupiter, afdeling atletiek, in 1995, werd hij in 1997 lid van de nieuw opgerichte a.v. Artemis. Hij liep totaal 206 wedstrijden onder de vlag van Artemis, waarvan de eerste op 26 juli 1997 de halve marathon van Lauwersoog naar Ulrum in een tijd van 1.27.22 uur. Op Ameland voltooide hij op 14 december 2019 zijn laatste wedstrijd, de 10 kilometer, onderdeel van de Adventurerun, in 50 minuten. 

Zijn persoonlijke records dateren van rond de eeuwwisseling en zijn het vermelden nog steeds waard. 10 km Ulrum 1998, tijd 37.42 minuten; 15 km Winsum 1997, tijd 1.01.46 uur; 16.1 km Bedum 2003, tijd 1.05.10 uur; 21.1 km Haren 2002, tijd 1.24.12 uur. Hij liep totaal 15 (inter)nationale marathons met hierop als beste tijd 3.08.12 uur gelopen in 2002 in Hamburg. Dit zijn tijden die respect afdwingen.

Tijdens zijn 13 jaar lange trainerschap heeft hij zich meer dan bewezen. Duidelijk in woord en gebaar. Het overbrengen van het plezier in het lopen stond voorop. Horen, zien, ruiken en genieten was zijn credo. Als het moest prestatiegericht. Omdat hij er een voorstander van was om niet alleen op verharde ondergrond te trainen nam hij zijn lopers vaak mee naar de bossen en de tankbaan van zijn geliefde Lauwersmeergebied.

De hardloopschoenen hebben inmiddels plaatsgemaakt voor een racefiets en een mountainbike.

Het vertrek van Harmjan heeft geen gevolgen voor de organisatie van het jaarlijkse trainingsweekend in januari op Schiermonnikoog. Hij blijft dit voorlopig doen.

Artemis zegt Harmjan hierbij hartelijk dank voor zijn bijdrage aan de uitstraling van de verenging en wenst hem en zijn vrouw Gea voor de toekomst alle goeds toe.

 

Op donderdag 4 juni verscheen bijgaand artikel in de Ommelander Courant.
2020 0604 hjpostmus
(om beter te kunnen lezen klik op artikel)

AS 1Na bestudering van een tiental prachtige beelden is de winnaar van de tweede fotowedstrijd van de activiteitencommissie AS 2Anja Schaaphok met bijgaande foto geworden. Het thema was fotografeer je eigen schaduw. Anja wint een waardebon te besteden bij sporthuis Winsum. Van harte gefeliciteerd!

Het thema van de derde en laatste fotowedstrijd is: lijnen in het landschap. Inzenden kan tot vrijdag 12 juni. De eerste foto`s zijn al weer veelbelovend.

Nu de coronaregels worden versoepeld, gaan wij dat ook doen. Na overleg met de trainers hebben we het volgende besloten.
De groepsgrootte van de trainingen wordt stapsgewijs vergroot. Met ingang van woensdag 3 juni kunnen 15 mensen aan de training mee doen. Gaat dat twee weken goed, dan vergroten we opnieuw.
Je hoeft je niet meer per mail aan te melden, maar stuur van te voren een appje naar je trainer of je komt. Als het vol is laat hij/zij dat weten. 
De 2-meter afstandsregel blijft gelden. De komende twee weken is er helaas nog geen ruimte voor introducees en we vragen iedereen op zijn vaste avond te trainen.
Veel looplezier!

Het bestuur.

jaapkrantJaap Smit was er altijd. Velen van ons herinneren hem staande op de hoek Schilligehamsterweg/Hoofdstraat W.
Aan slecht weer deed Jaap niet en het leek alsof het nooit koud was daar op die tochtige kruising.
Nooit herinner ik me een vervelende opmerking, wel een ondertoon, maar bij mij werkte dat enthousiasmerend.
Die tijd is voorbij.
Jaap zijn gezondheid liet hem in de steek.
Geheel terecht dat de Ommelander Courant van maandag 18 mei een mooi artikel over hem publiceerde.
Jaap had soms een grote mond, vaak terecht.
De nu 77 jarige was tussen 1960 en 1965 een echte topper.
Het bewijs daarvoor is te vinden in een 75 pagina's tellend document is hier te vinden is op internet.
Al zijn records staan op de pagina Lees meer.. onder elkaar.

Wie de Ommelander heeft gemist, klik hier om het artikel alsnog te lezen.

Rene HartliefRené Hartlief uit Baflo heeft gisteravond met succes de opleiding assistent-looprainer afgerond. Gefeliciteerd! Hij volgde deze opleiding, bestaande uit drie bijeenkomsten waarvan twee voor het Corona-tijdperk, in Bedum. Artemis wenst hem succes in de praktijk. De huidige trainers kunnen wel wat hulp gebruiken. 

2020 0516fotoschaduwNu de winnaar van de eerste ronde bekend is, kan een ieder aan de slag met het tweede thema. Dit thema is schaduw/weerspiegeling tijdens het hardlopen, wandelen of fietsen.

De activiteitencommissie en de jury zijn  benieuwd wat jullie hiervan maken. Jullie krijgen tot vrijdag 29 mei a.s. 18.00 uur de tijd om jullie foto`s in een van beide groeps-apps te plaatsen.

Een foto van Paulien Kuik gemaakt tijdens een maandagavond training gaat als voorbeeld hierbij. Succes!

De eerste drie geplaatste foto`s zijn al weer veelbelovend!

2020 0515FOTOMARNIXwedstrijd1

2020 0604fotowedstrijdDe door de activiteitencommissie georganiseerde fotowedstrijd is een groot succes geworden.

Hoewel niet iedereen zich aan de voorwaarde heeft gehouden om alleen jong vee in de wei in beeld te brengen, zijn er tientallen prachtige foto`s met jong "spul" in de beide app-groepen geplaatst.

Het heeft de jury de nodige hoofdbrekens gekost om een winnaar aan te wijzen.

De tegoedbon van Sporthuis Winsum gaat uiteindelijk naar Marnix van den Brink voor zijn bijgaande foto. Gefeliciteerd!

coronaDe coronaregels zijn versoepeld en vanaf aanstaande maandag 18 mei beginnen we bij voorkeur in clubkleding weer met trainen.
Weliswaar nog in kleine groepen en onder voorwaarden, maar we gaan weer los!
We hopen dat we de groepen langzaam wat kunnen uitbreiden of met een extra groep kunnen gaan werken.
De wijze waarop de trainingen worden hervat, vinden jullie hier.
We hopen jullie snel weer te zien op de trainingen.

De maatregelen in het kader van de bestrijding van het Coronavirus hebben er onder andere toe geleid dat er vanaf 8 maart tot het einde van het huidige verenigingsjaar, te weten 30 juni, geen wedstrijden meer worden gehouden. Tevens is nu al bekend dat er in het verenigingsjaar 2020-2021 in ieder geval tot 1 september alle wedstrijden zijn afgelast. Wat er na 1 september gebeurt blijft voorlopig een groot vraagteken.

Dit betekent dat we qua wedstrijden met twee gebroken verenigingsjaren te maken hebben. In het huidige seizoen kan er gedurende 4 maanden niet aan wedstrijden worden deelgenomen terwijl tenminste in de eerste drie maanden van het volgende seizoen alle wedstrijden al zijn geschrapt.

Dit heeft consequenties voor het opmaken van de jaarlijkse klassementen clubkampioen en runner up (absoluut en relatief). Om onze leden alsnog de kans te bieden aan vijf wedstrijden deel te nemen teneinde in de klassementen te worden opgenomen, is besloten de uitslagen van de wedstrijden en de daaraan verbonden punten gelopen in de seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 bij elkaar op te tellen. De winnaars worden dan in de algemene ledenvergadering van oktober 2021 gehuldigd.

Maar voor alles geldt: zorg goed voor elkaar en voor jezelf en blijf gezond!

Het bestuur

De activiteitencommissie organiseert een wedstrijd voor de leden van Artemis. Het is geen hardloopwedstrijd maar het is de bedoeling dat je gaat hardlopen met een opdracht. De opdracht is: maak een foto van een nog te noemen onderwerp. Iedere week kan er één foto naar je groepsapp gestuurd worden. Deze foto moet voor vrijdagavond 18.00 uur op de app staan. Een jury kiest de mooiste foto.Deze foto wordt op de Artemissite geplaatst en de winnaar krijgt een tegoedbon van Sporthuis Winsum. Daarna wordt er weer een nieuw onderwerp gekozen.

De eerste opdracht luidt: maak een foto van jonge dieren in de wei. Zet deze foto op de groepsapp uiterlijk vrijdag 15 mei en wel vóór 18.00 uur. Veel succes.

De eerste foto`s zijn veelbelovend.

De activiteitencommissie. 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook