Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-10-26 SUAMEER Agrirun 10:30
2024-10-26 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-10-26 NIJVERDAL Diepe Hel Holterbergloop by Night 20.30
2024-10-26 HARICH Gaasterland Trail 08:00
2024-10-26 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-10-26 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-10-26 ZWOLLE Wezenlanden parkrun 09:00
2024-10-26 HOOGEVEEN Zuiderpark parkrun 09:00

Arjen Kwint uit Loppersum was afgelopen zaterdag een van de 31 deelnemers aan de RunForestRun Hooilanden marathon over 43 kilometer in het Drentse Meppen in de gemeente Coevorden.

De organisatie hiervan is in handen van het bedrijf Adam&Events onder leiding van Winfried Bats. Hij organiseert jaarlijks diverse trails in de mooiste natuurgebieden van Noord-Nederland en hij hanteert hierbij drie vaste elementen: relaxte sfeer, prachtige natuur en respect voor elkaar. De start-en finishlocatie van de Hooilanden marathon was camping De Bronzen Emmer in Meppen.

Arjen legde zijn 43 kilometer af in 15.06.06 uur en werd hiermee 29e in een veld van 31 deelnemers. Dat het niet van leien dakje ging lees je in zijn verslag hieronder.

Trailmarathon in Meppen
Een trailmarathon stond dit weekend op het programma. Start vanaf camping de Bronzen Emmer in Meppen. Wel Meppen in Drenthe natuurlijk. De hele week had ik niet erg goed geslapen. Niet helemaal duidelijk waarom, wel een paar nachten door vervelende muggen, maar voelde me niet helemaal fit. Mijn horloge gaf echter aan dat ik in piek conditie was. Dus ja, wat zou het worden. Temperatuur was nog prima bij de start om half 11 maar gaandeweg nam de temperatuur goed toe. Maar zoals gezegd in het begin was het nog goed te doen.

 

De paden waar ook prima. Best breed en weinig oneffenheden. Dus er viel lekker op te lopen. Na een aantal kilometer een andere route dan oorspronkelijk de bedoeling was. Bij het uitzetten van de route waren enkele koeien agressief dus leek het de organisatie beter om maar niet door deze kudde heen te laten lopen. Kon ik me ook wel in vinden, wel leverde dit wat extra meters op, maar bij een trail is het vaak meer dan eigenlijk aangegeven wordt. Tot eerste verzorgingspost ging het echt lekker. Eerste 10 kilometer net boven het uur. Daarna een langer stuk door het bos richting het tweede verzorgingspunt rond de 25 kilometer. De eerste tien liep ik ook nog behoorlijk. Iets lager tempo, parcours ook iets technischer en ook iets meer in de zon. Na ruim 20 kilometer het bos uit richting Nieuw-Balinge. Een oversteek vol in de zon om ervoor te zorgen dat ook in het Mantingerzand gelopen kon worden. De temperatuur was nu ruim boven de 20 en het langzaam voelde ik me minder sterk worden. Dacht dat de verzorgingspost aan de rand van het dorp was maar moest nog bijna 2 kilometer door over een heideveld. Vol in de zon dus, wilde tot de post doorrennen en dat ook gedaan. Wel stond ik al behoorlijk vermoeid bij deze post. Na een korte pauze weer door om een meertje heen en weer de heide op. Het pad was niet heel goed zichtbaar en op een gegeven moment liep ik door de struiken en bleek ik 10 meter naast het pad beland te zijn. Dit hielp niet en ik moest nu echt even wandelen om weer krachten te verzamelen. Maar het bleef warm dus was aan het wachten op weer een beschutting. Die kwam niet echt de eerst 5 kilometer dus schoot het nu ook niet op. De paden waren ook moeilijker en als je vermoeid bent loop je niet meer zo netjes precies op de juiste plekjes. Werken geblazen dus. Uiteindelijk weer in het bos. Gelukkig weer in de beschutting. Weer doorrennen maar wel in een stuk lager tempo. Acht kilometer voor het einde de laatste post. Ook nu weer even bijkomen. Ik wist dat er nog een moeilijk stuk zou komen met wat kleine venijnige klimmetjes. Ik besloot om in interval door te gaan. 800 meter rennen en 200 meter wandelen. Zo kwam ik behoorlijk stuk na 5 uur en 16 minuten over de finish. Langer dan normaal moest ik bijkomen na de finish. Laat de herfst maar beginnen. Mijn horloge bleek gelijk te hebben voor de eerst 25 kilometer en het niet fit voelen was wat ik voelde de laatste 18 kilometer. Nu op naar de Kustmarathon.

 

 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook