Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-10-26 SUAMEER Agrirun 10:30
2024-10-26 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-10-26 NIJVERDAL Diepe Hel Holterbergloop by Night 20.30
2024-10-26 HARICH Gaasterland Trail 08:00
2024-10-26 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-10-26 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-10-26 ZWOLLE Wezenlanden parkrun 09:00
2024-10-26 HOOGEVEEN Zuiderpark parkrun 09:00

Han plus drie Winschoten

Dankzij initiator/organisator Han Korhorn deed Artemis gisteren sinds 20 jaar weer mee aan de estafetteloop 10 x 10 kilometer, onderdeel van de Run van Winschoten (foto rechts run 2003). Het was een zeer geslaagde dag waar de deelnemers met veel plezier op terug kijken. Voor wat het waard is bedroeg de totaaltijd van onze estafetteploeg 10.13.05 uur, goed voor een 174e plaats bij de sportverengingen en een 51e plaats bij de atletiekverenigingen.

Maria Benthum Winschoten

Het zat zeker in de lucht want er werden maar liefst vier persoonlijke records verbeterd. Douwe Woldring uit Warffum, uitkomend voor de gemeente Groningen, noteerde met een tijd van 47.34 minuten een persoonlijk record op de 10 kilometer. Een verbetering met 50 seconden. Eric Verschoor uit Winsum deed mee met een team van de GGD Drenthe. Zijn tijd van 48.03 minuten betekende eveneens een persoonlijk record. Hij haalde 9 seconden van zijn beste tijd af. Hein Kooi uit Westernieland bracht zijn beste tijd terug van 51.03 minuten naar 48.18 minuten. Een verbetering van 2.45 minuten. Maria Benthem uit Baflo spande echter de kroon. Zij verbeterde zich van 1.13.35 uur naar 1.09.26 uur, dus maar liefst 4.09 minuten sneller. Allen gefeliciteerd!

Lees hieronder het uitgebreide verslag van Han aangevuld met gelopen tijden en foto`s,

 

 

Run Winschoten 10 x 10 Estafette.

Goede herinneringen aan mijn eerdere drie deelnames en met name die van 2004, zie elders op de website, deden mij besluiten om dit jaar maar eens te proberen een team van Artemis op de been te krijgen. Na de eerste enthousiaste aanmeldingen bleef het een tijdje stil maar uiteindelijk waren er toch 11 aanmeldingen.2003 run

 

Een reserve is prima, vaak is er nog wel een blessure of iets anders onverwachts waardoor deelname niet lukt. Dat was nu niet het geval, maar met de overstap van Eric Verschoor naar GGZ Drenthe kwam er toch een oplossing. Zij hadden ook een plek voor een tent geserveerd in het lopersdorp. Dit was nieuw voor mij, in het verleden was de start en finish in de (oude) Klinker, waar ook ruimte was voor de estafetteteams. Wij mochten ook van de tent van GGZ gebruik maken, met dank aan Eric.

20240914_092803

Zaterdagmorgen om 6.00 opstaan om tijdig in Winschoten te zijn voor de startnummers, tent te plaatsen en spullen neer te zetten. Eerst een blik op de telefoon, oeps een afmelding. Even schakelen, kijken naar de opties en alvast een bericht gestuurd naar een van de deelnemers of verschuiven van de starttijd mogelijk is. Ondertussen een berichtje van vroege vogel Hein die in zijn vriendenkring op zoek gaat naar een invaller. Auto inpakken, inclusief Artemis tenue en schoenen, als er geen invaller komt dan zelf maar lopen.

In Winschoten aangekomen is er al veel bedrijvigheid rondom de sporthal aan de M.D. Stikkerlaan. Startnummers gehaald inclusief twee losse Mylaps Chips voor aan de schoen. Even gewacht op het team waarbij we te gast waren en samen de tent opgezet en ingericht. Het lijkt prima loopweer te worden, fris en zonnig. Na de start van de 100 en 15 minuten later de 50KM start om 9.30 uur de estafette. Geert Jan is de eerste loper die we aanmoedigen bij de start. Hier zie ik dat de route tegengesteld is aan mijn gelopen RUN’s, dus eerst door het park, rozentuin in plaats van hieruit richting finish. Contact gehad over het verschuiven van de starttijd, dit lukt niet, zou ik dan toch zelf moeten lopen?  Kort daarna het verlossende bericht dat er een invaller is gevonden, Niel Hoogstra helpt ons uit de brand, ook weer opgelost. Als hij zich later meldt geef ik hem mijn shirt voor het echte Artemisgevoel.

Het verdere ritme van de dag is deelnemers die zich melden van informatie en startnummer voorzien, samen naar het vak waar gewisseld wordt voor uitleg, eh nee er wordt geen estafettestokje gebruikt. Voor meerdere is het de eerste keer en dan is het best een beetje spannend. Aanmoedigen teamleden bij de start, langs het parcours lopen, aanmoedigen, bijkletsen met (lopers) kennissen, (oud) collega’s en gefinishte teamleden voorzien van een natje en een droogje.

De teamleden die terugkomen zijn erg enthousiast over het parcours en alles wat er rondom plaatsvind. Er wordt ook sneller gelopen dan de verwachte eindtijden, halverwege lopen we meer dan 15 minuten voor op het geplande schema. Nog maar even een berichtje naar de laatste deelnemers om hiermee rekening te houden.

Tijdens het wachten op ons laatste teamlid zien we 100KM lopers de finishlijn passeren. Wat een prestaties, petje af. Rond 19.45 komt Anja over de finish. Daarna ruimen we ons plekje in het lopersdorp op, er zijn inmiddels al meerdere lege plekken, auto inpakken en weer naar huis.

Het was fantastische loopdag, speciale dank aan Niels Hoogstra voor zijn invalbeurt. Verder dank aan alle teamleden voor hun deelname. Gelet op de vele positieve reacties denk ik dat we ook volgend jaar weer van de partij zijn. Stiljetjes hoop ik dat het dan niet bij één team blijft.

2024-0913RUNUITSLAGEN

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook