Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-10-26 SUAMEER Agrirun 10:30
2024-10-26 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-10-26 NIJVERDAL Diepe Hel Holterbergloop by Night 20.30
2024-10-26 HARICH Gaasterland Trail 08:00
2024-10-26 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-10-26 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-10-26 ZWOLLE Wezenlanden parkrun 09:00
2024-10-26 HOOGEVEEN Zuiderpark parkrun 09:00

Arjen Echten 1

De Mooi Drenthe Lopers organiseerden vandaag in het kader van hun 5-jarig bestaan ook hun vijftigste kleinschalige marathon. Deze keer de Gijsselterkoelen marathon vanuit het Drentse Echten bij Hoogeveen. Het parcours bestond uit een aanloopronde van twee kilometer en vier ronden van 10 kilometer en was uitgezet over (half)verharde fietspaden en door de Gijsselterkoelen bestaande uit prachtige vennetjes te midden van bloeiende heidevelden.

Arjen Kwint was een van de twintig deelnemers aan de marathon. Hij legde zijn 26e marathon onder de vlag van Artemis af in 4.58.01 uur en klasseerde zich hiermee als veertiende bij de mannen/vrouwen.

Foto organisatie

Lees hieronder zijn verslag.

Mijn eerste marathon weer na de vakantieperiode. Ik had wat gas teruggenomen de afgelopen twee maanden. Wat pijntjes laten herstellen en wat lichte krachttraining gedaan. Vandaag aan de start van de 50e marathon die door de MDlopers georganiseerd werd. De Gijsselkoelen marathon vlakbij Echten. Maximale afstand afgelopen twee maanden was 21 kilometer dus ik kon niet zeggen dat ik er helemaal klaar voor was. Maar omdat we voor het eerst een medaille kregen vantevoren en ik Eddie beloofde na afloop naar huis te brengen had ik al geen excuses om de marathon niet uit te lopen. Mijn instelling was eerst maar eens kijken hoever ik kon komen in een lekker looptempo.

Bij de start om 9:05 was het nog lekker hardloopweer. Het voelde nog een beetje fris en de zon was nog verstopt achter de wolken. Eerst twee kleine aanlooproutes, zodat daar 4 ronden van ongeveer 9,5 kilometer gelopen konden worden. Begin ging lekker. Ik had een stabiel tempo en liep lekker. Eigenlijk wel de eerste 25 kilometer. Inmiddels dus in de derde grote ronde beland. Een grote fout die ik gemaakt heb is door geen water mee te nemen in de derde ronde en met de stijgende temperatuur verzwakte ik opeens snel. Ik moest terug in tempo en aangezien ik niet in het rood wilde komen betekende dat ook stukjes snelwandelen. Op zich ook een prima training voor de ultra's die ik het komende jaar wil lopen dus ik kon me er goed mee verzoenen. Weer terug bij de auto na afloop van ronde 3 veel drinken en wat eten. Hopelijk zou de kracht terugkomen, maar helaas. Ik voelde me niet echt sterk dus bleef ik snelwandelen. Ik werd nu dus ook wel ingehaald, maar ik merkte wel dat meer mensen last hadden van de temperatuur nu. Het was best warm ondanks de beschutting van de bomen.

Vijf kilometer voor het einde kwam het moraal terug. Ik dacht als ik nu 800 meter hardloop en tussendoor 200 meter wandel moet er nog een tijd inzitten onder de vijf uur. En het is gelukt. Ik had bijna 2 minuten over. Dus zo was ik toch nog tevreden, dat ik een moeilijk uur heb overwonnen en weer goed kon doorlopen. Zo bracht ook deze marathon me weer veel plezier.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook