Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-04-12 NIEUWEROORD Boulevardloop Nieuweroord 18:00
2024-04-13 ANNERVEENSCHEKANAAL De 4 Mijl van AvK 13:00
2024-04-13 ZWOLLE De Edwin van Vilsteren makelaars 10 Mijl van Zwolle Zuid 17:00
2024-04-13 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-04-13 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-04-13 LEEUWARDEN Kleine Wielenloop 11:00
2024-04-13 ELLERTSHAAR RunForestRun Hart van Drenthe 09:00
2024-04-13 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00

Arjen Kwint Sallandtrail

Het nationaal Park de Sallandse Heuvelrug vormde gisteren het decor van de door de atletiek- en survivalvereniging Atletics uit Nijverdal georganiseerde met 1500 deelnemers uitverkochte Sallandtrail. De deelnemers hadden onder ideale weersomstandigheden de keuze uit de afstanden 10, 25 en 50 kilometer  en 50 mijl. Deze trail was geen wedstrijd, Er waren geen winnaars of verliezers. Er werden evenmin prijzen uitgereikt.

Arjen Kwint uit Loppersum, in de voorbereiding op nog langere trails in binnen- en buitenland, was een van de deelnemers op de 50 kilometer. Zijn route omvatte onder andere de Hellendoornseberg  en de Holterberg en een extra lus door het Nationaal Park. Hij legde zijn 50 kilometer af in 6.01.43 uur..

Foto: Arjen Kwint

Lees hieronder zijn uitgebreide verslag

Verslag Sallandtrail     Arjen Kwint

Zaterdag 9 maart stond voor mij de Sallandtrail op het programma. Dit in voorbereiding op mijn trail in Duitsland komende maand. Echter is het natuurlijk niet alleen voor de voorbereiding, het is ook een doel op zich. Geboren en getogen in Salland is het natuurlijk fantastisch om daar een mooie trail te gaan lopen.

sallandtrail holterberg


De start was vroeg, daarom om 6 uur mijn bed en richting Nijverdal. Voor de start even gesproken met oud-Artemislid Evert Boer die ook aan de start stond van de 50 kilometer trail.
De trail bestond uit twee ronden. De eerste ronde ten zuiden van Nijverdal over de Holterberg en de tweede ronde meer in het bosgebied van Hellendoorn.
De eerste ronde was goed te doen. Veel lange redelijk vlakke paden met maar af en toe wat steilere klimmetjes. Ik liep dan ook lekker in een redelijk constant tempo. Op de Holterberg zelf tijd voor een fotootje en dan weer door. Halverweg in Nijverdal even goed bijdrinken en de bidons vullen. Gelijk steil omhoog en daarna veel bochten. De paden waren smaller, veel kuilen erin en boomstronken. Vlak na het begin van de tweede ronde lag er een hardloper op de grond. Hij bleek kramp te hebben na een struikelpartij over een boomstronk. Dus even helpen en na een paar minuten weer door. Dit typeert ook hoe trailrunners een loop beleven. Je gaat niet puur voor de tijd en als je ziet dat iemand het moeilijk heeft help je ook gewoon. Nog geen kilometer hierna struikelde ik zelf over een boomstronk. Ze waren moeilijk te zien door het licht. De zon scheen de hele dag en dan had je dus in het bos stukken met schaduw en met zon. Ook mijn bril niet op dus dan is het sowieso wat lastiger. Gelijk stonden er drie mensen bij me om te kijken hoe het met me ging maar op wat blauwe plekken (zag ik naderhand pas) en een gedeukt ego geen schade verder. Nog geen kilometer later door een zandkuil, dat was zwaar en de kilometers begonnen te tellen. Gelijk hierna over een ATB parcous, draaien en keren, meter omhoog en een meter naar beneden. Met nog bijna 20 kilometer te gaan zal het nog zwaar worden. Na 35k de laatste post. Mijn ondershirt uitgedaan want het was echt wel warm en weer door. Het bleef zwaar, de tweede ronde was echt een stuk moeilijker en technischer. Op een gegeven moment doel gezet om onder de 6 uur de finishen. Maar helaas. Ronde bleek volgens mij 600 meter langer. Maar ook daar kon ik me gelijk overheen zetten. Het was een schitterende loop en vol trots heb ik de hele dag de medaille omgehad. Na afloop mochten we overigens ook nog in het overdekte zwembad van Nijverdal zwemmen, dus heb ik daar nog even lekker in gedobberd. Heerlijk. Nu op naar de Saksenmarathon op 24 maart en de Caubergtrail op 30 maart. Daarna moet ik klaar zijn voor mijn hoofddoel op 20 april. Ik heb er zin in (ondanks dat het wandelen en bukken me op deze zondag dat ik het verslag schrijf) niet echt makkelijk af ga.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook