Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-04-12 NIEUWEROORD Boulevardloop Nieuweroord 18:00
2024-04-13 ANNERVEENSCHEKANAAL De 4 Mijl van AvK 13:00
2024-04-13 ZWOLLE De Edwin van Vilsteren makelaars 10 Mijl van Zwolle Zuid 17:00
2024-04-13 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-04-13 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-04-13 LEEUWARDEN Kleine Wielenloop 11:00
2024-04-13 ELLERTSHAAR RunForestRun Hart van Drenthe 09:00
2024-04-13 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00

Adamandevents organiseerde zaterdag weer een trail onder de noemer Run Forest Run met start en finish vanaf het Recreatiepark De Bosrand Drenthe in Ellertshaar. De bedoeling van deze trails is om te genieten van de mooie natuur waarin de deelnemers zich begeven waarbij het wedstrijdelement ondergeschikt is. De routes volgden de prachtige omgeving van Schoonloo. Marnix van de Brink uit Groningen en Willem Hofman uit Winsum stonden aan de start van de 22 kilometer trail.

Lees hieronder het verslag van Willem Hofman.

Foto`s eigen en organisatie, link naar andere foto's.

 

Verslag Run Forest Run Hart van Drenthe 2023
Afgelopen zaterdag vond vanuit het Drentse Ellertshaar, uit de serie Run Forest Run, de trailrun Hart van Drenthe plaats. De keuze bestond uit liefst vijf verschillende afstanden, te weten 12, 21, 27, 43 en 52 kilometer. Stad-Groninger Marnix van den Brink had zijn zinnen gezet op de 21 kilometer en vond Willem Hofman uit Winsum bereid hem tijdens deze uitdaging te vergezellen. En een uitdaging werd het zeker!

Bij de start was het voor medio april aan de frisse kant met een graadje of 10 en behoorlijk wat wind. Daarnaast bleek ook het parcours een behoorlijke kluif, met smalle single tracks, dwarsliggende boomstammen, (terug-)zwiepende takken, mul zand, onverharde paden, draslanden en vlak voor de finish zelfs een ondiep meertje waar men doorheen moest waden. Beide heren brachten een bak ervaring op asfalt naar de start, maar een trail is toch andere koek. Het merendeel van de deelnemers bleek meer ervaren op dit onderdeel, te zien aan onder andere het schoeisel en de lichte tred. Aan de andere kant, tijdens een trail staat het plezier voorop en onderweg was het dan ook zeker gezellig! Ook diverse valpartijen om ons heen, mochten de pret niet drukken. Onderweg moest men aan de hand van rode linten de route zien te volgen en dat ging vrijwel vlekkeloos. Uitgerekend in de slotfase ging het dan toch mis en liepen we op den duur andere lopers tegemoet. Waar we al bang voor waren, werd bewaarheid: we hadden een lusje in het parcours twee keer gelopen, waardoor de afstand tot de finish onbedoeld opliep tot 23 km. Na 2 uur, 26 minuten en 53 seconden was de finishboog dan eindelijk daar en waren we terug op camping De Bosrand. Met doorweekte schoenen bleven we nog even op het finishterrein plakken, waar de verzorging voor lopers en toeschouwers prima geregeld was. Daarna werd de terugreis naar Groningen aanvaard. Een mooie ervaring rijker, maar volgende week, tijdens de Bonifatiusloop in Dokkum, toch eerst maar weer op asfalt verder ... Willem Hofman

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook