Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-04-12 NIEUWEROORD Boulevardloop Nieuweroord 18:00
2024-04-13 ANNERVEENSCHEKANAAL De 4 Mijl van AvK 13:00
2024-04-13 ZWOLLE De Edwin van Vilsteren makelaars 10 Mijl van Zwolle Zuid 17:00
2024-04-13 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-04-13 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-04-13 LEEUWARDEN Kleine Wielenloop 11:00
2024-04-13 ELLERTSHAAR RunForestRun Hart van Drenthe 09:00
2024-04-13 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00

2023 0304janneke2De Mooi Drenthe Lopers organiseerden gisteren weer eens een kleinschalige marathon. Deze keer moesten de deelnemers drie ronden van iets meer dan 14 kilometer afleggen in de prachtige omgeving van Norg en Zeijen. Janneke Cazemier uit Warffum was een van de deelnemers. Zij finishte na 4.50.01 uur als eerste bij de vrouwen en als 14e overall.

Lees hieronder haar verslag met collage.

Zeijerwiek Marathon Norg
Zondagochtend reed ik om kwart voor acht vanuit Warffum richting natuurplaats Noordscheveld tussen Donderen en Norg, op naar de Zeijerwiek marathon, een mararathon bestaande uit drie ronden.
Ongeveer 80 % van de route is onverhard en gaat over het Noordsche veld en rondom Zeijen, door bos, hei, laag veen, natte en droge heide en langs natte graslanden en moeras, over het kerkepad en zangpad en langs het hunebed. Dus een marathon met veel variatie.

 

Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik van mijn lichaam kon2023 0304janneke verwachten na de slopende 170 km wandelen van 8 dagen geleden. Dat slopend gold vooral voor mijn voeten, ik had rond iedere teen een blaar en drie van mijn teen nagels werden door de druk opgetild. Erg pijnlijk allemaal. De hele week dagelijks met mijn voeten in een badje en dagelijks mijn blaren doorprikken. Wonder boven wonder kwam er vanaf vrijdag geen vocht meer uit mijn blaren en met goed afgetapte tenen was het met mijn test loopje van 10 km op zaterdagochtend niet pijnlijk meer. Mijn benen voelden goed, maar dat was de hele week al zo. De vermoeidheid van het slaaptekort had ik aardig goed gemaakt deze week.

De marathon bestond uit drie ronden limiet 6 uur, dat was 2 uur per ronde. De eerste ronde ging goed, lekker zonnetje, nog rustig op de mooie uitgepijlde route. Het was een bestaande route wat door vele mensen wordt gewandeld. Veel variatie in de ondergrond, voor mijn voeten wel goed. Er zat iedere ronde ook een heel mooi smal onverhard paadje met wel 10 omgevallen bomen. De bomen werden per ronde hoger om overheen te klimmen. De eerste ronde ging in 1:34 uur. De tweede ronde had de zon plaats gemaakt voor regen en een licht sneeuwbuitje. Ik was bang dat mijn voeten nat zouden worden en mijn blaren op zouden spelen. Gelukkig viel dit mee. De tweede ronde ging in dezelfde tijd als de eerste ronde. Inmiddels had ik geen loper meer voor mij in het zicht en ook niet achter mij. Vreemd want er waren genoeg lopers die beter dan mij zijn. Gewoon rustig door in mijn eigen bubbel, genieten van de omgeving. De derde ronde werd het allemaal wat zwaarder. Mijn tempo zakte iets en de bomen waar ik overheen moest stappen waren inmiddels zo hoog geworden dat dit behoorlijk mijn tempo vertraagde.

Wat maakt de tijd uit dacht ik, rustig voortbewegend kwam ik weer op de parkeerplaats waar we waren gestart. Tevreden met mijn tijd, geen hinder gehad van mijn spieren in mijn benen en mijn voeten............ Ik zeg "niet over hebben". Ik zal ze twee weken lang vertroetelen zodat ik klaar ben voor mijn Kennedymars, 80 km op 17 maart en vervolgens op 19 maart de 70 km trail op Ameland te doen.
Janneke Cazemier

 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook