Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-04-12 NIEUWEROORD Boulevardloop Nieuweroord 18:00
2024-04-13 ANNERVEENSCHEKANAAL De 4 Mijl van AvK 13:00
2024-04-13 ZWOLLE De Edwin van Vilsteren makelaars 10 Mijl van Zwolle Zuid 17:00
2024-04-13 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-04-13 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-04-13 LEEUWARDEN Kleine Wielenloop 11:00
2024-04-13 ELLERTSHAAR RunForestRun Hart van Drenthe 09:00
2024-04-13 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00

Arjen Kwint uit Loppersum heeft zaterdag op de Veluwe zijn 18e marathon tot een goed einde gebracht.

Afgelopen zaterdag werd voor de vijfde keer de marathon-trail gehouden door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: het Kroondomein Het Loo. Een trailloop door het leefgebied van edelherten, wilde zwijnen en inmiddels ook wolven. Het parcours volgt voornamelijk bospaden en is behoorlijk heuevelachtig. Vanwege het unieke karakter van het gebied mochten er maximaal 150 deelnemers starten. Deze trailloop was geen wedstrijd, de nadruk lag op de beleving. Het doel was genieten van de omgeving tijdens een flinke inspanning. De start en finish waren bij het Uddelermeer in Uddel.

Onder de 150 deelnemers bevond zich ook Arjen Kwint. De Lopster kreeg onderweg problemen met zijn linkervoet maar wist toch de finish te halen. Met een tijd van 4.55.38 uur klasseerde hij zich als 142e.

Foto`s: Arjen Kwint.

DE KROONDOMEIN HET LOO MARATHON                Arjen Kwint

Op 4 februari 2023 stond voor mij mijn eerste marathon van 2023 op het programma. Door wat kleine pijntjes de laatste maand was de voorbereiding niet optimaal maar aangezien het parcours me ontzettend aantrok besloot ik te starten en dan maar te kijken wat er in het vat zat. De start van de Kroondomeinen Het Loo Marathon was bij het Uddelermeer en werd gedaan door de oprichter van de Midwintermarathon Apeldoorn (waar deze loop een onderdeel van is), Aad Steylen. Aad was deelnemer aan de Olympische Spelen van 1968 in Mexico en had speciaal voor deze gelegenheid zijn oranje colbert uit die tijd aangedaan. De trail ging vrijwel volledig over onverharde paden, wel grotendeels brede paden en af en toe een klein stukje asfalt. Grotendeels liep het ook door de Kroondomeinen zelf, het jachtgebied van onze Koninklijke familie. Ik liep rustig zonder naar mijn tijd te kijken, tot bijna 20 kilometer ging het echt lekker. Een paar kleine bultjes deden me wat naar adem snakken en ook mijn linkervoet begon wat tegen te stribbelen. Tempo er wat uit halen en rustig doorlopen naar de enige verzorgingspost op 23 kilometer. Eigenlijk had ik natuurlijk nooit gedacht dat ik zou gaan opgeven tenzij ik niet meer kan lopen, dus daarna weer door. Ik nam nu wel af en toe een korte wandelpauze om mijn voet te ontzien. Gelukkig verdween de pijn ook weer maar de vermoeidheid sloeg wel toe. Dus rustig blijven bewegen en genieten van de omgeving. 5 kilometer voor het einde werd ik ingehaald door de pacers die op 5 uur eindtijd liepen. Ik had niet de puf om aan de sluiten. Maar 1 van de pacers besloot een kilometer later terug te lopen naar me en met me mee te lopen. Ik durfde nu niet meer te wandelen en liep de laatste kilometers inclusief een korte versnelling op het laatst lekker door. Dus er zit altijd meer in je lichaam dan je geest je aan het vertellen is. Al met al genoten van deze loop. Mijn finishtijd nog onder de 5 uur, vantevoren had ik ook ingeschat dat dit mijn eindtijd ongeveer had moeten worden. Alleen jammer dat ik geen wolf tegenkwam zoals andere lopers vlak voor me wel, dat bewaren we dan maar voor een andere loop in de toekomst.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook