Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2023-05-31 LEEUWARDEN Potmarge Run 19.30
2023-05-31 OMMEN Station tot Station Loop 19:30
2023-06-03 SINT ANNAPAROCHIE De 10 Engelse Mijlen van Sint Annaparochie 11.00
2023-06-03 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2023-06-03 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2023-06-04 SNEEK 4 Mijl van Sneek 14:00
2023-06-04 MEPPEL Meppel City Run 12:00
2023-06-04 EMMEN Oer Sandur Run 14:30

2022 1017 kwintdrenthe 5Arjen Kwint uit Loppersum heeft zaterdag in de Run Forest Run Indian Summer Ultra Trail vanuit Gasselte een knappe prestatie geleverd door zijn afstandsrecord op 78.8 kilometer te brengen.

De Run Forest Run omvat een serie van trailrun evenementen in Drenthe en Overijssel georganiseerd door Adam&Events uit Gieten. Deze trails met de drie vaste elementen zoals relaxte sfeer, prachtige natuur en respect voor elkaar, gaan over ongebaande paden met natuurlijke hindernissen. Afgelopen zaterdag vond de Run Forest Run Indian Summer Ultra Trail plaats met start en finish op camping Lente van Drenthe in Gasselte. De deelnemers konden onder andere kiezen uit de afstanden 75 en 100 kilometer.

Arjen, die zich steeds meer op de lange afstanden gaat toeleggen, was een van de deelnemers aan de 75 kilometer. Hij startte met koplamp op nog in het donker al om 6 uur. De deelnemers passeerden onderweg een viertal verzorgingsposten zoals de schaapskooi op het Balloerveld, een horecagelegenheid in Amen, het recreatiepark de Bosrand in Ellertshaar en een gebouw van Staatsbosbeheer in Borger. De Lopster noteerde uiteindelijk op de 78.8 kilometer een tijd van 10.54.14 uur en werd hiermee 50e. Zijn verst gelopen afstand stond op 56 kilometer. Een fikse verbetering waarvoor alle respect!

Dat het niet vanzelf ging valt te lezen in het verslag hieronder.

Grenzen verleggen.
Dat ik mee ging doen aan de Indian Summer Ultra over 75 kilometer had ik me eigenlijk een half jaar geleden niet gedacht.
Een afstand die wel wat meer is dan een marathon. Toch in al mijn jeugdige overmoed me vorige maand opgegeven. Kilometers had ik zeker in mijn benen met enkele marathon's en ultra's tot 55 kilometer. De start was magisch. In het donker met live een drummer en goede muziek vertrokken we met een groep van 150 om 6 uur in de ochtend. Een kleine twee uur door het donker door het bos. Erg leuk om mee te maken. Lampjes volgen en blijven uitkijken waar je loopt.


De route bestond uit 4 etappes met tussen de etappes een uitgebreide verzorgingspost. Mijn plan was om rustig te beginnen en eigenlijk te kijken hoelang ik dat kon volhouden. Dat ik het lastig zou gaan krijgen wist ik vantevoren natuurlijk ook wel. Eerste etappe in ruim 2,5 uur en verzorgingspost bij de Schaapskooi van het Balloerveld. Na een kleine vijf minuten weer onderweg. Eerste stuk was goed te belopen. Het laatste gedeelte was zwaar. Langs de Amer over graspaden was erg zwaar. Met genoeg gelletjes kon ik toch netjes ook deze etappe afronden. Wel 1 keer gestruikeld en gevallen maar zonder schade. De derde etappe begon gelijk zwaar met weer een stuk langs de Amer, daarna over een akker dus al snel moest ik wat gas terug nemen. Daarna nog beetje hulp moeten verlenen bij een valpartij van een medeloper. Langzamerhand kreeg ik last van mijn rug, begon best wat vast te zitten en bij de hardere ondergronden begon het zeer te pijn. Even later ook last van mijn scheenbenen, denk door de hoogtemeters van de week ervoor. Na ongeveer 50 kilometer kon ik daardoor nauwelijks meer hardlopen, dus in stevig wandeltempo door met af en toe nog stukjes proberen wat te rennen. Het idee om nog een kleine 30 kilometer tot de finish was zwaar maar ik dacht we zijn nu toch bezig laten we doorzetten. Bij de derde verzorgingspost een broodje knakworst, helaas was de cola al op... Vierde etappe begon ik goed met afwisselend rennen en wandelen maar daarna een stuk door het akkerland. Weer gedwongen om alleen maar te wandelen helaas. De route werd even wat saai met veel lange rechte stukken. Nog een beklimming van een zandbult bij 't Nije Hemelrijk en de 75k was bereikt. Nu nog de bonuskilometers. Nog een stukje over dennenaalden waar ik toch nog wat kon hardlopen. Daar was ik wel blij mee. Uiteindelijk wandelend de finish over nog binnen de 11 uur. Terugkijkend denk ik toch iets te weinig rust gehad voor deze wedstrijd waardoor mijn lichaam toch goed ging protesteren. Aan de andere kant ook echt wel een afstand dus of je dit helemaal pijnvrij kan doen vraag ik me af. Maar trots ben ik zeker wel maar of ik deze afstand nog eens zal gaan doen.... De tijd zal het leren.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook