Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2023-09-30 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2023-09-30 DE WESTEREEN Fytrisloop 11.00
2023-09-30 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2023-09-30 MARUM MaRun 15:30
2023-09-30 ROLDE Roldertorenrun 11:00
2023-09-30 VEENDAM Sightseeing Run Veendam 13:00
2023-09-30 UITHUIZERMEEDEN Snel Eemsmondloop 15:00
2023-09-30 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00

2022 0208 trailmarathonArjen Kwint uit Loppersum heeft gisteren met succes deelgenomen aan de zware 43 kilometer lange Runforestrun Besthemerberg. Deze uitdagende trail rondom de gelijknamige 34 meter hoge heuvel en met enkele verassende hoogteverschillen en doorsteken over mooie zandvlaktes zoals de Sahara en door bos en over heide vond plaats in de Overijsselse gemeente Ommen met als start en finish recreatiepark Ommerland. De totaal ruim vier honderd deelnemers konden kiezen uit de afstanden 10, 21.1 en 43 kilometer. Arjen starte op de 43 kilometer  en voltooide zijn twaalfde marathon na 4.59.44 uur. Hij werd hiermee 43e in een veld van 52 mannen.

Lees hieronder zijn verslag. De foto is van Djurre van der Schaaf.

Trailmarathon

In 2022 heb ik mezelf tot doel gesteld om meedoen te doen aan 6 lopen van minimaal de marathonafstand. Of dat ook allemaal gaat lukken is natuurlijk de vraag maar om daar ├╝berhaupt mee bezig te zijn geeft me al veel plezier.
Op 5 februari stond de RFR Besthemerberg bij Ommen op het programma. Een trailrun met marathonafstand. Vorig jaar in maart eenmalig als training een 44 kilometer gelopen dus ik had wel een idee wat me te wachten stond.
De eerst 15 kilometer ging het soepel. Ik liep gewoon lekker. Het parcours was nog niet heel selectief met brede harde paden dus je kon goed in ritme lopen. Echter dat veranderde snel. Met kleine heuveltjes, graspaden en natte zanderige paden liep ik al snel tegen mijn max aan. Tempo dus naar beneden bijgesteld en dat nog zo'n 10 kilometer volgehouden. Dan begin je na te denken over hoe lang je nog moet en kwam ik mentaal in een wakje. Stukje wandelen om wat bij te tanken en mezelf in te fluisteren dat hoe lang het nog duurt ik vanzelf wel bij de finish zou komen. Dus weer verder rennen. Twee bochten verder een eerste zandvlakte bij Beerze. Heuvelop wandelen en naar beneden hardlopen, dat werd het ritme nu. Helemaal toen de Beerze Bulten opdoemden. Een fantastisch stuk om te rennen, maar zo zwaar. Gelukkig halverwege deze Bulten een verzorgingspost. Even een paar minuten nemen om te eten en te drinken en dan weer door.

Nog een keer een zwaar moment gehad langs de Vecht, maar daarna ging het weer lekker. Niet dat het allemaal snel ging maar ik liep lekker door en bleef genieten met waar ik mee bezig was. Het landschap ging langzaam aan me voorbij. Ik nam weer meer tijd om ook goed daarvan te genieten. Vlak voor het derde verzorgingspunt nog de passage van de Sahara, een grote zandvlakte. Ook dat was weer lekker zwaar. Na deze verzorgingspunt zag ik dat ik misschien nog onder de 5 uur kon finishen en ik dacht laat ik dat maar eens proberen. En het lukte me ook nog, met 19 seconden over. Ondanks de beklimming van de Besthemerberg zelf en de trappen van het Bostheather in Ommen zelf. Ik ben blij dat ik deze gehaald heb. Een trailmarathon is absoluut niet te vergelijken met een straatmarathon. Nu even relatief rustig aan doen en dan staat als volgende de marathon van Rotterdam op het programma. En eigenlijk heb ik daar nu al zin in.

 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook