2024-0616 BReede

Gezellig, laagdrempelig en goed georganiseerd waren gisteren de veel gehoorde opmerkingen na afloop van de tweede editie van de achtste triatlon De Breede in Warffum. Het aantal deelnemers bedroeg 59, een lichte toename ten opzichte van vorig jaar. De harde wind en af en toe een bui deden geen afbreuk aan de goede sfeer.

Het evenement startte met 500 meter zwemmen in zwembad De Breede, onderdeel van de gelijknamige camping. Vervolgens moest er 21 kilometer (twee ronden) worden gefietst, waarvoor een route vanaf de camping naar Warffum om via Den Andel en Rasquert weer terug te keren naar de camping. Het derde onderdeel 5 kilometer hardlopen volgde eveneens vanaf de camping het Warffumer bos om via Warffum uiteindelijk weer te finishen bij de camping.

 

Artemis telde vier zeer tevreden deelnemers waarvan Douwe Woldring uit Warffum met een tijd van 1.11.09 uur als achtste bij de mannen eindigde. Bij de vrouwen behaalde Jet van Dijk (foto) uit Baflo een zevende plaats in 1.28.53 uur. Irma de Groot uit Baflo noteerde 1.37.06 uur en werd hiermee elfde. Harma Oosterheerd uit Winsum legde met een tijd van 1.44.50 uur beslag op de vijftiende plaats.

De organisatie onder aanvoering van Janneke Cazemier en de vele vrijwilligers verdienen een dikke pluim.

Bekijk hier alle foto's van Herman Rinket