2022 1015amsterdammarathonJanneke Cazemier uit Warffum heeft gisteren met succes deelgenomen aan de TCS Amsterdam Marathon.

Het parcours in Amsterdam staat bekend om het vlakke, snelle en historische karakter. De start en finish vinden plaats in het historische Olympisch Stadion van 1928. De route gaat onder andere langs de Amstel, langs statige herenhuizen, langs de binnenstad en enkele molens. Bekende plekken zijn het Rijksmuseum, het Vondelpark en de Zuidas.

Het evenement telde op de diverse afstanden totaal 45.000 deelnemers, waarvan 12.654 gefinishte deelnemers op de marathon, waaronder 2.959 vrouwen, uit vele landen, Janneke was een van deze vrouwen. Zij wist op het laatste moment nog een startbewijs te bemachtigen. Haar 110e marathon onder vlag van Artemis verliep redelijk constant. Halverwege kwam ze door na 2.13.41 uur. In het tweede gedeelte begonnen maagklachten op te spelen waardoor ze uiteindelijk finishte in een nog keurige tijd van 4.35.49 uur. Dit leverde haar in een veld van 158 deelneemsters bij de vrouwen 55 een 91e stek op.

Lees hieronder haar verslag.

 

Ik vond het bijzonder om een keer weer een stadsmarathon in Nederland te doen. Ik schreef dat ik last van de darmen had, maar was de maag. Moest iets rustiger lopen daardoor. De laatste kilometers kon ik weer wat versnellen. Wat ook niet handig was om zaterdag nog een duurloop te doen van 32 km. Dit had ik Fanny beloofd omdat we samen Terschelling gaan doen.
Al met al dik tevreden, stuk over de Amsteldijk was iets winderig, maar dit vind ik wel een heel mooi gedeelte. En natuurlijk start en finish in het Olympisch stadion is super.