Oude Willem, een gehucht gelegen midden in het Fries-Drentse Wold tussen Appelscha en Diever, is voor de noordelijke hardloopwereld momenteel `the place to be`. Werden de wedstrijden elders in het land in verband met de Corona-maatregelen tot 1 september afgelast, bleef echter Jan Kooistra, de drijvende kracht van de sv Friesland, zoeken naar een oplossing. Meerdere gesprekken met de KNAU, overheidsinstanties en Staatsbosbeheer hebben er toe geleid dat onder strenge coronavoorwaarden onder andere een zestal kleinschalige recreatieve lopen voor ruim honderd deelnemers vanaf camping Hoeve aan den Weg in Oude Willem mogen worden georganiseerd. Dit tot grote vreugde van de s.v. Friesland en de noordelijke hardlopers. De laatste wedstrijd dateert al weer van 7 maart jl. in Haren.

Willem Hofman uit Winsum was, zoals elders op de startpagina staat vermeld, een van de deelnemers aan de eerste loop. Hij voltooide zijn 14 kilometer als achtste bij de mannen in 1.08.53 uur. Afgelopen zaterdag stond de derde loop op het programma. Onder de ruim honderd deelnemers bevond zich ook Wim Ammeraal uit Leens. Hij startte met nog 16 mannen op de 14.7 kilometer. Wim finishte op de verharde en onverharde paden in het benauwde bosgebied als zevende na 1.14.37 uur, met alle lof voor de prima organisatie. De foto is van Tjeerd de Jong. 

Er restten nog drie lopen vanuit Oude Willem en wel op zaterdag op 15 en 29 augustus. De start is telkens om 10.00 uur. De voor 8 augustus geplande loop is in verband met de voorspelde hitte inmiddels afgelast. Voor meer informatie over de Hoeve aan den Weglopen zie www.svfriesland.nl