Met een eerste en een tweede plaats voor respectievelijk de Winsumers Gonny Houtman en Aleida Groothoff bij de vrouwen 50+, een tweede plaats voor Arjen Kwint uit Loppersum bij de mannen 40+ en een vierde plaats voor Ricardo Damminga uit Baflo bij de mannen senioren kwam Artemis gisteravond tijdens de Lopster Torenloop in Loppersum op de 10,2 kilometer uitstekend voor de dag.
Ondanks de concurrentie van wedstrijden in Grolloo en Opende telde de organisatie, de Motor, Fiets en Automobielclub Loppersum (MFAC), op de 5 en de 10 kilometer gelijk vorig jaar totaal 182 deelnemers. Het was met een aangenaam zonnetje en een lichte bries goed loopweer. De Lopster Torenloop maakt inmiddels deel uit van en maakt gebruik van de faciliteiten van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Het parcours was in verband met diverse wegwerkzaamheden aangepast. Dit resulteerde in nog meer bochten en een langere afstand. Een ronde telde 5,1 kilometer en  moest voor de 10,2 kilometer twee keer worden afgelegd. Op de 10,2 kilometer stonden zes Artemissers aan de start. Bij de vrouwen 50+ ging de strijd om de winst net als vorig jaar tussen Gonny Houtman en Aleida Groothoff. Halverwege de race leidde Gonny met 20 seconden en ze bouwde haar voorsprong in een zeer vlak tempo gestaag uit tot 1.01 minuten. Gonny noteerde een tijd van 48.54 minuten. De finishklok gaf voor Aleida een tijd van 49.55 minuten aan. Bij de mannen 40+ behaalde Arjen Kwint, op gepaste afstand van de winnaar Remco Oost uit Kantens, een verrassende tweede plaats in 44.34 minuten. Ricardo Damminga toonde zich zoals zo vaak weer de rapste Artemisser op deze afstand. Een prima tijd van precies 42 minuten leverde echter niet meer op dan een ondankbare vierde plaats bij de mannen senioren. Wim Ammeraal uit Leens draait een constant seizoen. Zijn 45.25 minuten betekende een keurige tiende plaats bij de mannen 50+. In dezelfde leeftijdscategorie werd Gerard Bekkering uit Uithuizen 21e  met een tijd van 50.48 minuten.
Op de 5,1 kilometer vertrokken vier Artemissers. Arjan Hegge uit Winsum (foto) werd in een veld van 65 deelnemers keurig achtste in 22.56 minuten. Marnix van den Brink uit Groningen kwam als twaalfde binnen na 24.20 minuten. Geert Jan Reinders uit Loppersum, 37e, liep opnieuw met kleindochter Marieke. Ze noteerden samen een eindtijd van 28.22 minuten en waren hiermee ruim 2 minuten sneller dan vorig jaar. Jeannet Bakema uit Loppersum completeerde de Artemis afvaardiging in Loppersum als 50e in een tijd van 31.30 minuten. 

De derde Lopster Torenloop is prima verlopen met dank aan de organisatie, de vrijwilligers en de altijd enthousiaste microfonist Jan Kooistra. De foto`s van Herman Rinket staan hier.