Met de op zaterdag 30 juni jl. gehouden Stadsloop in Appingedam is het verenigingsjaar 2017-2018 afgesloten. Dit betekent dat op basis van de vijf persoonlijk beste uitslagen volgens een formule waarin zijn verwerkt het geslacht, de leeftijd, de gelopen afstand en de genoteerde tijd de clubkampioenen en de runner up bekend zijn. In het afgelopen seizoen hebben 35 leden aan de minimaal vijf voorgeschreven wedstrijden deelgenomen.

Bij de vrouwen is Gonny Houtman (Winsum) er niet in geslaagd haar titel voor het 20e jaar op rij te prolongeren. Simone Binnema (Eenrum), blij verrast, mag zich met een puntentotaal van 4649 de nieuwe  clubkampioene noemen. Een chronische blessure was er de oorzaak van dat ze eerst in februari weer aan wedstrijden is gaan deelnemen. Gonny volgt met 4566 punten als tweede. Hilda Broekhuizen (Winsum) wordt voor de zesde keer op rij derde met 4419 punten. Het overall klassement bij de clubkampioenen wordt overigens aangevoerd door een vijftal zeer sterke vrouwen in de leeftijd van 50 jaar en (veel) ouder. Naast de al genoemde vrouwen is Aleida Groothoff (Winsum) vierde met 4063 punten en het vijftal wordt gecompleteerd door Tini Visker (Gieten) met 3911 punten.

Bij de mannen wordt clubkampioen Merwin Dollison (Veendam) verrassend opgevolgd door het oudste Artemislid Koos Durenkamp (Winsum). Hoewel Koos door een slepende blessure in februari in Schoorl zijn laatste wedstrijd liep, werd zijn puntentotaal van 3736 niet meer verbeterd. Ab Slagter (Hefswal), vorig seizoen nog derde, wordt tweede met 3678 punten. Wim Ammeraal (Leens) volgt als derde met 3669 punten. Wim wordt op de voet gevolgd door Jan Vos (Uithuizen) met 3667 punten. De vijfde plaats is voor Ricardo Damminga (Baflo) met 3636 punten. 

Runner Up 2017-2018 is Bert Hulsing (Groningen) geworden. Hij volgt Willem Hofman (Winsum) op. Bert verbeterde zich ten opzichte van zijn vorige seizoen maar liefst met 88,35%. Anke Bijma (Sauwerd), lange tijd aan de leiding in dit klassement maar door een langdurige blessure teruggeworpen, blijft steken op een overigens keurige 81,89%. Bert Vaatstra (Winsum) noteert als derde 49,86%. Roelof Eltingh (Warffum) en Aleida Groothoff maken de eerste vijf compleet met respectievelijk 9,94% en 6,50%.

De winnaars zullen dit najaar tijdens de algemene ledenvergadering worden gehuldigd. De winnaar van de Klaas Damstra Bokaal (vrijwilligersprijs) zal dan ook bekend worden gemaakt.