Koos Durenkamp uit Winsum combineerde een familiebezoek in Tilburg afgelopen zondag met een deelname aan de halve marathon. In de categorie mannen 65+ streden 21 deelnemers om de prijzen. Koos behaalde een keurige 7e plaats met een tijd van 1.53.34 uur. Lees hieronder zijn verslag.

Vanwege de voorspelde warmte moest vrijdagavond de beslissing vallen over het wel of niet doorgaan van de hele en halve Marathon van Tilburg, was nog wel even een punt denk ik want had pas zaterdagmorgen bericht dat het wel doorging.
De have Marathon was verplaatst van s’middags 14.00u naar s’morgens 9.00u waardoor deze hoewel behoorlijk warm en broeierig nog wel te doen was tenminste ik heb er niet echt hinder van gehad. Vanwege de voorspelde warmte was mijn plan om net binnen 2 uur te finishen, maar na een paar km kwamen de pacers van 1.55 mij achterop en ben toen meegegaan het voelde goed waardoor ik de laatste kilometers nog kon versnellen en daardoor eindigde in 1.53.34 met als resultaat een zevende plaats bij de mannen 65. Was mooi afwisselend parcours maar wel veel klinkerbestrating. Toen ik binnen was kwam de zon pas echt goed door waardoor de lopers van de hele Marathon het zwaar te verduren kregen.

Na de douche en wat rust op mijn logeeradres vocht aanvullen in het feestelijke Tilburg.