Ruim 600 deelnemers telde de organisatie van de Run van Gieten vandaag op de diverse afstanden.In de uitslagenlijst staan twee Artemissers vermeld. Tini Visker (Oosternieland) maakte haar debuut op de 25 kilometer en finishte in een veld van 23 deelneemsters als 10e bij de vrouwen in 2.16.55 uur. Het parcours voerde de deelnemers door Gieten, de Staatsbossen en Eext.Gerik Mik (Sint Annen) voltooide de 50 kilometer als 28e bij de mannen in 5.33.36 uur. Het verslag van Tini staat hieronder.

VERSLAG        Tini Visker

Ik had me voor de run van Gieten opgegeven om 2 redenen n.l. Ik moest een lange duurkoop op tempo lopen en dat gaat gemakkelijker in een groep en het werd Gieten omdat ik dit mooi kon combineren met Henk zijn golf in Gasselte.

Zo heeft Henk me afgezet in Gieten en konik mijn startbewijs rustig ophalen en de nodige voorbereidingen treffen. Het was allemaal prima geregeld. De handbikers vertrokken stipt om 11 uur voor de 25 km. De 50 km met Gerik Mik vertrok 5 minuten later. Daarna de 25 km. Eerst richting Kostvlies, vlak bij de golfbaan, daarna richting Gieten. Prachtige vergezichten. Je verneemt gelijk dat je boven op de Hondsrug loopt. Daarna onder de N34 door naar de Eexterstaatsbossen. Het was afwisselend droog en regen. Als het droog was werd het gelijk benauwd. Tot 19 km liep ik achter een aantal mannen, echter bij de een na laatste drinkpost raakte ik ze kwijt en moest ik alleen verder. 3 km voor het eind begon het hevig te regenen met nog een fikse donderslag. Mijn schoenen werden gelijk een kilo zwaarder en ik moest de Hondsrug weer op. Dus in mijn eentje kreeg ik het zwaar.

Dit alles is weer vergeten als je over de finish wordt omgeroepen door Harm Noor.

In totaal heb ik op de teller 100 hoogtemeters!