"Ach, wat is het hier mooi. Ik hou toch zo van het Hoogeland!’’ Een grote groep Artemissers fietst langs de Rasquerdermaar tussen Warffum en Tinallinge. Links het water met hoog riet dat wuift in de wind. Koeien in de wei. Rechts in de berm het witte fluitekruid omringd door gele paarden- en boterbloemen. Hoe mooi wil je het hebben?

Zaterdagochtend 6 mei verzamelen Artmisleden zich bij camping Marenland voor de clubdag Run Bike Broodje. Een groep loopt een rondje van 11 kilometer richting Maarhuizen en Baflo, een andere groep – in training voor langere afstanden – rekt het op tot een halve marathon. Er wordt hardgelopen, gewandeld en daarna met zijn allen 20 kilometer gefietst.
Greet, Anja en Ineke trekken hun eigen plan. ,,We gaan weg’’, zeggen ze gelijk na aankomst om 09.15 uur. ,,We willen het Reitdiepveer halen.’’ Ze wandelen er goed gemutst naar toe, nemen de boot, tikken Aduarderzijl aan om via het fietspad langs het Aduarderdiep door te lopen naar Garnwerd voor een kop koffie. Precies voor de lunch om 12:30 uur zijn ze weer in Winsum, waar ze op de camping naar binnen worden gelokt door de geur van Groninger mosterdsoep.
Binnen zitten inmiddels de andere fietsers, wandelaars en lopers aan de koffie en thee gezellig te keuvelen in de sfeervolle gezamenlijke ruimte. Als de douchers klaar zijn, worden de soep en de rijkgevulde pistol

etjes en ciabatta’s geserveerd. De broodjes met onder meer ham, kaas, kip, tomaat, sla, ei, alfalfa en ander lekkers gaan er na gedane inspanningen goed in.
Met de zon wil het deze ochtend niet zo vlotten. Maar de Artemissers die hun nieuwe snakjas al bij Sporthuis Winsum hebben opgehaald, malen er niet op. Ze kruipen genoeglijk weg in hun

lekker warme blauwe softshell. Een leuke activiteit met dank aan de gelijknamige commissie bestaande uit Hilda Broekhuizen, Gea Meulema, Ineke Wolters en Koos Durenkamp. De foto`s zijn van Gea Meulema.   Foto's staan hier.