Het weer zat gisteren de 16.000 deelnemers aan de Hamburg Marathon niet mee. Wind, regen en hagel bepaalden nadrukkelijk het tempo waardoor er geen snelle tijden werden gelopen. Arjan Hegge uit Winsum, die in de laatste week van de voorbereiding wat kwakkelde met zijn gezondheid, besloot toch van start te gaan. Zijn streven was bij normale weersomstandigheden een tijd rond de 4.25.00 uur te lopen. Hiervan uitgaande en gelet op het slechte weer, is hij hierin geslaagd. Halverwege noteerde Arjan een tijd van 2.11.21 uur. Het tweede gedeelte van zijn race ging in 2.18.13 uur. Met een totaal tijd van 4.29.34 uur werd hij 1098e bij de mannen 35. Hij verbeterde zijn oude toptijd, vorig jaar april gelopen in de Rotterdam marathon, met maar liefst 22.51 minuten. Gefeliciteerd!

Verslag van Arjan Hegge

Vorig jaar heb ik mijn eerste marathon gelopen in Rotterdam. Dat smaakte naar meer, waarop ik besloot op mij in te schrijven voor de marathon van Eindhoven in oktober 2016. Drie dagen voor deze marathon ging ik onderuit met de scooter met als resultaat een stevige hersenschudding en blikschade. Eind december was ik weer in staat om de trainingen op te pakken en besloot ik om me te richten op Hamburg. Ik maakte een trainingsschema, bezocht wat vaker de woensdagtrainingen van Artemis en koos een aantal loopjes in Leeuwarden om wedstrijdkilometers te maken.


Afgelopen zondag was het zover. Door een verkoudheid stond ik niet geheel fit aan de start, maar dit kon mij niet tegenhouden. Hier had ik hard voor getraind, het was mijn dag. ’s Ochtends om 6:30 schoof ik aan bij de ontbijttafel in het hotel, vergezeld door een aantal Denen, Engelsen en Duitsers. Daarna gingen we met de U-Bahn naar het centrum. Nog even de kledingtas inleveren en toen richting de start.
Om 9:00 konden de eerste renners van start op de Karolinenstrasse. Ik startte een kwartiertje later en omdat het regende besloot ik om mijn wegwerpponcho nog even aan te houden. Ondanks het weer waren er vele toeschouwers die zorgden voor een uitstekende sfeer. De regenbui werd afgewisseld met hagelstenen en de wind wakkerde aan. Rond het 5 kilometerpunt begon het op te klaren en ik gooide mijn poncho in de prullenbak. Na 15 kilometer begonnen mijn benen wat zwaarder aan te voelen en ik besloot om het tempo wat te verlagen. Ondertussen maakte ik goed gebruik van de eet- en drinkposten die om de 5 kilometer waren opgesteld. Na 35 kilometer was de energie wel op en wisselde ik af door af en toe honderd meter te wandelen. Op kilometerpunt 38 werd ik ingehaald door de pacer met een richttijd van 4:30. Ik besloot om mijn uiterste best te doen om aan te klampen en dat lukte. De laatste kilometers waren dan ook zwaar maar geweldig. Wat een heerlijk publiek en de pacer deed ook flink zijn best om het publiek op te zwepen. Na 4:29:34 ging ik over de finish met een nieuw PR. Compleet uitgeput maar met een trots gevoel!
Nu eerst genieten van welverdiende rust en dan op naar de volgende uitdaging.