2016-1120ZEVENHEUVELENLOOPRuim 33.000 deelnemers stonden zondagmiddag aan de start van de 33e editie van de Zevenheuvelenloop in en rondom Nijmegen. Zij kregen het tijdens het 15 kilometerlange parcours over de Groesbeekse heuvels door de harde wind zwaar te verduren. Aan de start stonden vier Artemissers. Marnix van den Brink uit Groningen finishte met een goede tijd van 1.13.37 uur als 834e bij de mannen 45. Hij verbeterde met deze tijd zijn vorig jaar eveneens in Nijmegen gevestigde persoonlijke record op deze afstand met 40 seconden. `Een mooie afsluiting van een wel zeer wisselvallig seizoen`, aldus Marnix. Gefeliciteerd!  Lees hieronder zijn verslag. Roelof Schuiling uit Winsum werd 2895e bij de mannen senioren in 1.18.44 uur. Voor plaatsgenoot Bert Vaatstra toonde de finishklok een eindtijd van 1.19.58 uur, goed voor de 1515e plaats bij de mannen 45. Roelof Eltingh uit Baflo kwam met een tijd van 1.24.30 uur als 1403e bij de mannen 50 binnen.

VERSLAG
Negen uur vertrokken uit Groningen met Roelof en Bert, slecht weer voorspeld en dat bleek: onderweg aanhoudend regen en wind. Roelof en Bert zijn lid van de Meeusrunclub, met hun ben ik daar naar binnen geglipt en we hebben ons daar uitstekend (en lekker warm) kunnen voorbereiden. Na een speech van Erben Wennemars, ambassadeur van het Jeugd Sportfonds dat gesteund wordt door Meeus, konden we ons richting start begeven.

Bert en ik stonden in startvak “bruin” met de start om 13.30. Het was gelukkig inmiddels droog geworden en dat bleef het een groot deel van de middag. Wel veel wind maar daar onderweg weinig last van gehad. In het 1e deel vooral (schuin) mee en alleen het laatste deel soms tegen maar dat ging voornamelijk heuvel af dus relatief weinig last. Na 5 kilometer ging ik Bert voorbij, die last kreeg van zijn achillespezen maar wel uit kon lopen. Samen met de vrij hoge temperatuur van 12 graden was het eigenlijk wel prima loopweer. Nadeel is wel het grote aantal lopers, waardoor je soms te weinig ruimte hebt om in een constant tempo te lopen. Maar het heeft ook wel weer wat, zo’n groot evenement, dat verder prima georganiseerd was. En met een PR ben je de minpuntjes weer gauw vergeten.

Vorig jaar waren we met een grote groep in 2 volle auto’s, dit jaar maar met z’n 3 gezamenlijk. Hopelijk volgend jaar weer met meer, het is een leuk parcours om een keer te lopen.