Tini Visker (Oosternieland) maakte gisteren haar debuut in een trailrun in de buurt van Wezep. Zij behaalde op de 21,1 kilometer in een veld van 28 vrouwen een verdienstelijke 8e plaats in een tijd van 2.02.50 uur. "Heel zwaar, super leuk, een aanrader", aldus Tini. Lees bij lees meer haar verslag.

Trailrun-Wezep
Waarom deze trail vernoemt is naar Wezep is mij een raadsel. De start en finish van de trail vond plaats op de Dutchgolf club in Hattem. Henk is sinds kort een fanatiek golfer en zo konden Henk en ik onze beide hobby's mooi combineren.
Het was prima loopweer. Wel een beetje spannend of ik dit nieuwe avontuur wel leuk zou vinden. De start was om precies om half 12 en geen enkel gedrang bij de streep. De fietsers die er 1 minuut voor de start er nog langs moesten werden keurig doorgelaten in het startvak. Na 1 km verlieten we het fietspad en gingen we het bos in. De eerste km in het bos waren achteraf het makkelijkst, terwijl ik het direct lastig vond. Mulle paden die licht omhoog gingen. De omgeving was prachtig. Heideveldjes afgewisseld met smalle bospaden waarbij de sporen van wilde zwijnen duidelijk te zien waren. Geen tegen gekomen, helaas. We kwamen 3 keer een waterpost tegen en ook hier gaat het heel anders dan bij een wegwedstrijd. Iedereen stopt, drinkt en gooit zijn beker in de prullenbak. Na de 2e drinkpost werd het parcours nog zwaarder. Smalle kleine heftige klimmetjes die ik niet hardlopend boven kwam. Veel korte afdalingen, zeer lastig en goed opletten waar je, je voeten neer zet. We hebben 4 keer een verharde weg moeten oversteken en alleen bij de 1e na 1 km was een verkeersregelaar, je moest gewoon stoppen en goed uitkijken bij het oversteken.
Bij de finish had met wel een leuke innovatie. Naast de eindtijd (netto) werd gelijk jou klassement vermeld. Zowat ik gelijk dat ik 8e bij de vrouwen overall was geworden.
Kortom heel zwaar, maar super leuk. Een aanrader.
Uiteindelijk maar 133 hoogtemeters.