IMG-20160221-WA0004

IMG-20160221-WA0003In de bossen rond Exloo werd gisteren onder barre weersomstandigheden de Wintertrail, de derde wedstrijd van het Schutrups Loopcircuit 2016, georganiseerd. Er was een parcours van 6,436 kilometer uitgezet dat een dan wel twee moest worden bedwongen. De route was loodzwaar, drassig, spekglad, heuvelachtig en vroeg het nodige van de totaal 175 deelnemers. De meningen over het parcours waren nogal verschillend. De meeste lopers liepen op hardloopschoenen, waarmee de grip op het parcours ver te zoeken was. Gevaarlijk vond de een, geweldig aldus de echte trailrunner. Angelique Nienhuis (Winsum) en Wim Ammeraal (Leens) beproefden hun geluk op de hoofdafstand de 12,872 kilometer. Angelique werd met een tijd van 1.01.54 uur verdienstelijk derde bij de vrouwen 40. De winst in deze categorie ging als zo vaak naar Petra Faber (Wildervank), tevens overall winnares, in 56.05 minuten. De tweede plaats was voor Janke van der Laan (Winschoten) in 1.00.27 uur. Wim Ammeraal, uitkomend bij de mannen 50, passeerde de finish na 1.02.18 uur. Hij klasseerde zich hiermee als 16e. Na afloop waren beiden het er over eens: dat was een keer maar nooit weer! Na een lange periode van afwezigheid door fysieke klachten nam speaker Harm Noor gisteren voor het eerst weer als vanouds de honneurs waar.