175-marum-070527.jpg

Artemis was gisteren met 30 leden goed vertegenwoordigd bij de 20e Marumer Omloop met een wedstrijd over 10 km onder gunstige weersomstandigheden. Gonny Houtman bevestigde andermaal haar goede vorm door binnen 14 dagen na het volbrengen van de Praag Marathon (V50+: 2e) de wedstrijd bij de V50+ opnieuw met overmacht te winnen in een uitstekende tijd van 43.37 min. Verder waren er goede 2e plaatsen voor Merwin Dollison (Msen.), Roelf van der Land (M55+) en Trijnko Veenhuis (M60+). Een PR werd er genoteerd voor Wim Ammeraal, Tini Visker, Hilda Broekhuizen en Katharina Baar. Jan Nienhuis (M55+) viel geblesseerd uit. Voor meer informatie zie de uitslagenpagina. De foto's staan hier, de film hier. Klik op lees verder voor het verslag van Peter Modderman

Bikkelen en genieten in Marum

Een greep uit de verzameling van blije gezichten, na afloop van de Marumer Omloop.
• Arend van der Meulen van loopgroep Nienoord, een van de verantwoordelijke mensen die borg stonden voor een perfecte
   organisatie van de Marumer Omloop 2007. Arend roemde een aantal keren de grote opkomst van de deelnemers: meer
   dan 700, bijna 800 zelfs.
• Jan Willem Nicolay van SPRON, die met zichtbaar genoegen constateerde dat de tijdregistratie in Marum feilloos werkte.
• Martin van Hoek en Theo van Mal van Meeùs, die beiden steeds sneller en verder lopen. En zich verheugen op hun
deelname aan een volgende marathon.
• Herre van der Wal, het nieuwste bestuurslid van het Meeùs-loopcircuit, die bij afwezigheid van Aad van der Drift en Peter
de Vries met succes de sponsoractiviteiten in het start- en finishgebied uitvoerde en ook nog eens met veel plezier de 10
kilometers in 53.12 (PR) aflegde.
• Rob Davelaar, die gezeten in het gras, zijn laptop bediende en in nauw contact stond met Jan Willem Nicolay. Rob zorgde
weer voor de snelle uitslagverwerking. Een uitslag die vanaf zijn laptop, meteen nadat de laatste loper binnenkwam, op
de website werd geplaatst.

Ook verheugd over zijn resultaat was Egbert Darwinkel, in wiens nabijheid ik over het parcours zwoegde. De ex-doelman van FC Groningen loopt nog maar net een jaar en was voor het eerst in Marum. Maar Egbert was niet tevreden over het uitblijven van de puntentelling van het eindklassement. Daar had hij een punt. Ik kon hem, na Rob Davelaar te hebben geraadpleegd, vertellen, dat aan de verwerking van het puntenklassement wordt gewerkt. Door de introductie van een andere verwerkingsmethode liet die tot nu toe op zich wachten. Maar de punten komen er aan!

Niet tevreden was Siert Modderman. Uiteraard is hij al een tijd ontevreden over het verloop van zijn achillespeesblessure, maar deze keer baalde hij ook over het feit, dat in Marum op een gegeven moment nee moest worden gezegd tegen de deelnemers die een ChampionChip wilden huren. De chips waren zo’n drie kwartier voor de start uitverkocht.

Omdat het parcours van de Marumer Omloop een “hoogtepunt” heeft in de vorm van een viaduct over de A7, kwamen na afloop weer verhalen over de tong als “een zwaar parcours, vooral de beklimming van het viaduct!” Inderdaad was de opgang daarvan zwaar, maar de lopers kregen even na het hoogtepunt een lekkere afdaling als beloning. Maar wie op dat moment geheel stuk zat, heeft waarschijnlijk niet eens gemerkt dat er nog zoiets als een afdaling was, want dan is elke meter – omhoog of naar beneden – een kwelling. Opmerkelijk zag ik juist even na de afdaling een aantal lopers wandelen. Of langzaam hardlopen. Een daarvan was Jan Nienhuis (1e man 50+), die bij de beklimming van de viaduct een kuitblessure had opgelopen.

Maar over het algemeen waren de deelnemers uiterst tevreden over de loop. Een loop met een fraai parcours. Landelijk en met veel natuurschoon in de aanloop over het fietspad naar het bos van Trimunt. Een loop met ideaal loopweer. Een heerlijk zonnetje en een verkoelende maar niet echt hinderlijke wind. Een loop met veel kleurrijke deelnemers, met sterke toppers, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Arjen Kuper was er weer. En hij overwon! Bij de vrouwen geen Yvonne Georg, maar wel een aantal uitstekende vervangsters, zoals bijvoorbeeld Hanneke Schipper en Maaike Hornstra.

Het was terecht dat de organisatie van de Marumer Omloop trots was op de resultaten. Daar doe je het immers voor. Wekenlang bezig zijn met het sleutelen aan zo’n loop. Niets aan het toeval over laten. Voldoende verkeersregelaars. Voldoende bezetting op de voedselposten. Na afloop voor iedereen voldoende drinken en fruit beschikbaar hebben en uitdelen. En de lopers een heel originele herinnering in de vorm van en minithermoskan overhandigen.

Het bestuur kan zich weer opmaken voor de volgende editie van de Marumer Omloop, die traditiegetrouw altijd op de zaterdag voor Pinksteren wordt gehouden.

De volgende loop van het Meeùs-loopcircuit vindt plaats in Grolloo. Ik weet dat de organisatoren daar, de mensen van SGO in Grolloo, al staan te popelen om de lopers te ontvangen. Van harte aanbevolen!