DSC_0164De Zevenheuvelenloop in Nijmegen is vanmiddag gewonnen door de 19-jarige Oegandees Joshua Cheptegei. Hij finishte in een tijd van 42.38 minuten. Abdi Nageeye was de beste Nederlander met een tijd van 44.18 minuten. Bij de vrouwen won de Ethiopische Yenenesh Tilahun na een spannende sprint met de Nederlandse Jip Vastenburg. Ze noteerden beide een tijd van 50.05 minuten. Na een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs begonnen de ruim 33.000 hardlopers vanaf 13.00 uur aan de 32e Zevenheuvelenloop. De lopers moesten rekening houden met regen en wind. Met een temperatuur van rond de 14 graden was het niet koud tijdens de 15 kilometer lange wedstrijd over de Groesbeekse heuvels. Artemis was met 12 deelnemers goed vertegenwoordigd. Jeberil Ismeil uit Baflo was hiervan de snelste. Hij werd 102e bij de mannen senioren met een prima tijd van 54.55 minuten. Deze tijd is echter nog ver verwijderd van het clubrecord op deze afstand in handen van Albert van der Ziel die op 21 oktober 2000 in Leens een tijd van 49.08 minuten, is tempo 18.32 km/pu, noteerde. Van de 5 Artemisvrouwen was Marieke Grolleman uit Winsum de rapste met een tijd van 1.28.49 uur. Er werden twee persoonlijke records gelopen. Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd: Jaap Smith uit Baflo verbeterde zijn oude toptijd van 1.08.22 uur met precies 1 seconde. Elizabeth Hofman uit Winsum kwam binnen na 1.29.49 uur en was hiermee maar liefst 6.43 minuten sneller dan haar oude toptijd. Gefeliciteerd! De tijden en klasseringen van de overige 8 Artemissers zijn te vinden op de uitslagenpagina. Lees hieronder het verslag van Anja Schaaphok. De foto`s van Anja Schaaphok staan hier.

VERSLAG ANJA SCHAAPHOK
We zijn weer thuis uit Nijmegen. 10 personen in 2 auto's. Chauffeur Jaap Smith en Roelof Eltingh. Vervolgens reden mee Jeberil, Marieke Grolleman, Elizabeth Hofman, José en Anja, Bert Vaatstra. In Sauwerd stapte Marianne in en bij de Boterdiep brug Marnix vd Brink.
De reis ging voorspoedig auto geparkeerd. Waarna Bert en Roelof bij de Meeus business runners aansloten en wij in de parkeergarage vd ABN amro hebben geïnstalleerd.
Je zit hier droog en warm en koffie en thee is verkrijgbaar. Omdat we in startvakken vertrekken was de eerste al gefinisht voordat de laatsten waren gestart. Maar sportief als we zijn hebben we gezellig op elkaar gewacht. Er was van alles mee, appelsap, notenkoek, eierkoeken, chocolademelk, dropjes, winegums en Grunninger worst.
Wachten was dus geen straf.
Het weer was ons redelijk goed gezind. De eerste lopers zijn droog overgekomen.  De laatste waren vanaf km 12 blij met hun lange broek en lange mouwen.
Iedereen zit nu lekker na te genieten en zeggen allemaal: volgend jaar weer!