De 14 Gehuchtenloop met start en finish in Sellingen werd gisteren geplaagd door veel regen. Deze vierde loop van het Schutrups Loopcircuit kon desondanks toch nog bijna 200 deelnemers op de 5, 10 en 21.1 kilometer begroeten. Op de langste afstand de halve marathon vinden we twee Artemis dames terug in de uitslagen.Jeannet Bakema (Loppersum) en Marianne Waterman (Sauwerd), beiden in de voorbereiding voor de Edinburgh Marathon op zondag 31 mei a.s. finishten na 2.05.36 uur en 2.18.36 uur.

Verslag van Marianne Waterman

Vanmorgen vroeg opgestaan om op tijd bij Jeannet Bakema te zijn om vervolgens samen naar Sellingen te rijden voor de 14 gehuchtenloop. Toen we aankwamen was het gezellig druk. Om 11 uur gestart. Toen was het nog droog...

Het was een route die veel vals plat heeft en niet altijd even goed aangegeven was. Wel prima verzorging onderweg, dat was fijn. Maar bij ongeveer 7 km begon het zachtjes te miezeren, dat was lekker. Maar even daarna kwam het bakken uit de lucht. En de wind daarbij maakte het koud. De 7 km daarna werd het ook niet droog. Jeannet en ik hebben geconstateerd dat de kleding na de loop natter was dan dat het uit de wasmachine kwam en dat we nog nooit zo nat zijn geregend. De laatste 7 km was het weer droog, maar inmiddels was het wel soppen in de schoenen. Maar Jeannet merkte fijntjes op dat het ook nog wel eens kan regenen in Edinburgh, dus mocht het dan regenen zijn we ervaren in natte lopen. Na de loop was er de mogelijkheid om warm te douchten, het voordeel van start en finish op een camping! Hier hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Schoon, droog en warm en met droge worst van Vlagtwedde zijn we weer gezellig samen naar Loppersum gereden.