Marianne Waterman uit Sauwerd vertoefde vanmiddag in Hoogeveen om deel te nemen aan de 16.1 kilometer, onderdeel van de Cascaderun in Hoogeveen. Ze finishte na 1.39.42 uur als 73e bij de vrouwen 45. Deze eindtijd betekende een nieuw persoonlijk record. Haar oude toptijd werd met 1.42 minuten aangescherpt. Gefeliciteerd!

De cascaderun in Hoogeveen

Wat een feest was het gisteren in Hoogeveen en dat lag niet alleen aan het geweldige weer.
Samen met een oud collega 's morgen afgereisd naar Hoogeveen. Na het ophalen van het startnummer en een mooi hardloopshirt, eerst maar eens thee gaan drinken in een van de vele gelegenheden die hiervoor speciaal waren open gegaan. En wat een drukte was het al. De 1600 kinderen waren al bezig aan hun kids sponsor run voor Unicef. dus in de hele stad zag je kinderen ook met het mooie shirt van de cascaderun.

Om 13.35 was het startschot voor de 10 Engelse mijl (om 14.00 uur mochten de 5 mijl lopers beginnen). De mensen stonden zij aan zij om alle lopers aan te moedigen. tijdens de 10 mijl stonden er minstens 10 bandjes/orkesten/koren en dergelijke de lopers aan te moedigen. Eerst door Hoogeveen heen met al die toeschouwers. Daarna heerlijk rustig langs het water, door het bos en langs mooie boerderijen weer terug naar Hoogeveen. Daar werden we 4 km voor de finish samengevoegd met de 5 mijl lopers en gelijk was het weer een drukte van belang. Niet alleen door de lopers maar ook zeker weer door de vele toeschouwers. En hoe dichter we bij de finish kwamen hoe meer mensen er langs de weg stonden, soms wel 3 rijen dik. Eenmaal over de finish werden we onthaalt met een flesje drinken, maar de grote verassing kwam nog: een Ben & Jerry ijsje. en dat smaakt toch goed na het lopen in de zon! Ook was er genoeg bananen en sinaasappels verkrijgbaar.

De algemene verzorging was uitstekend: in een passage kon je je omkleden en je tas bewaakt achterlaten, onderweg water, sport drank en sponsen.

Ook na het omkleden was het nog steeds erg druk in het centrum. Wat bleek er was muziek tot 21.00 uur. Hierdoor blijven de terrassen vol en erg gezellig. dus ook wij hebben nog wat gedronken voor dat we weer in de auto stapten om richting huis te gaan. In auto hebben we afgesproken dat we volgend jaar weer gaan. En ik zou alle artemissers willen oproepen om ook een keer te gaan, het is geweldig!

Marianne