2015-0412 AFSLUITDIJK Artemis (2)

Vorig jaar had een aantal leden van de maandagavond groep de Afsluitdijk in estafettevorm gelopen en gefietst. Het plan hiervoor was het jaar daarvoor, aan een keukentafel met als grote animator, onze vorig jaar overleden Artemislid Ben Bosma, ontstaan.

Ben had toen de intentie om de tocht mee te lopen, maar door zijn ziekte was dat helaas niet meer mogelijk. Een maand na onze eerste Afsluitdijkloop is Ben op 5 mei overleden. Na zijn overlijden besloten we om ter nagedachtenis aan Ben, maar ook omdat we hem missen tijdens de trainingen en de vele gezellige loopjes, ieder jaar opnieuw de Afsluitdijk te willen lopen.

Zondag 12 april was het zo ver. We vertrokken in de bus waar de sfeer er vanaf het allereerste begin al goed in zat, met Marja Franssens als chauffeur richting Noord Holland. Hermien moest helaas werken deze dag en Rixt haakte op het laatste moment af, vanwege een blessure. We hielden haar op de hoogte met foto's en app-jes.

 

De weergoden waren ons beter gezind dan vorig jaar, toen was het miezerig en koud. Deze keer scheen de zon en zorgde een stevige wind, dat we vanaf Den Oever door de wind vooruit geduwd, "bijna vliegend" de dijk over renden.
Met ons vieren afwisselend hardlopend en fietsend over de Afsluitdijk, hierbij uitstekend begeleid door Marja. Onderweg tijdens het wisselen van de activiteit, zorgden we voor ons natje en droogje. Gemotiveerd waren we meer dan genoeg, maar we moesten het tenslotte wel vol kunnen houden. Na 32 km kwamen we, elkaar bij de hand pakkend, in Zurich aan. Opnieuw een overwinning voor onszelf, we waren trots en hebben genoten dat we dat opnieuw als eerbetoon aan Ben hebben kunnen volbrengen. Zoals verwacht hebben we tijdens het lopen vele mooie herinneringen aan Ben opgehaald.

Na afloop, natuurlijk zoals ook gebruikelijk was met Ben, na een hardloopwedstrijd, een vette hap gegeten in Lauwersoog, vis met patat, tjonge dat ging er goed in
We kijken met ons allen terug op een zeer geslaagde dag en komen tot de conclusie:  Artemis is meer dan lopen alleen!

klik hier voor de foto's.

Marja, Grietje, Klazien, Ellen en Ineke