Vanochtend heb ik in het kader van mijn opleiding voor looptrainer 3 Patricia Koops, Valerie Schaaphok en Jeannet Bakema gecoacht tijdens de Stadsparkloop. Anja Schaaphok liep mee op de 6.4 kilometer. Doordat de atletiek baan nog glad was, is deze uit het parcours gehaald. De afstand is daarmee 400 meter ingekort. Ik stond halverwege de rondes zodat ik de lopers goed kon coachen. Ik zag de lopers per rondje twee keer. Dan werden de aanmoedigingen gegeven en daar waar nodig looptechnische aanwijzingen. Onderweg hebben de lopers nog een sneeuwbui getrotseerd, maar dat weerhield hun niet van hun plan om 9.3 kilometer (9.7 kilometer min de 400 meter) te lopen. Patricia heeft voor het eerst 9.3 kilometer volbracht. De lopers vonden het erg prettig om gecoacht te worden. Ook vond ik het zelf er leuk om te coachen! Mijn praktijkbegeleider was ook aanwezig om mij te beoordelen. Nu nog het evaluatieverslag schrijven en dan inleveren. En dan op naar de volgende opdracht het organiseren van een activiteit.

Dat is de workshop effectief trainen met hartslagmeter op zaterdag 25 februari a.s.. Je kunt hiervoor nog opgeven door een mail te sturen naar Ineke Wolters: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De gelopen tijden op de 9.3 kilometer van Jeannet, Valerie en Patricia waren 1.02.46, 1.03.00 en 1.04.30 uur. Anja kwam op de 6.4 kilometer na 45.30 minuten binnen. Zie de uitslagenpagina. De foto`s van Herman Rinket staan hier. Verslag van Marianne Waterman.