Verslag van de Dutch Coast Ultra Run by Night 2012   Gerik Mik


Afgelopen vrijdagavond/nacht stond de Dutch Coast Ultra Run by Night 2012 op de agenda. Een 50/90KM ultraloop van Den Helder naar IJmuiden. Vrijdagochtend ben ik vertrokken naar IJmuiden om daar nog een paar uur te kunnen slapen in de auto. Om 17:00 met bus en trein naar Den Helder.
Om 20:30 is daar de pastaparty. Om 22:00 uur de start.
 
Tot 12 kilometer loopt het lekker. Dan opeens proef ik weer de pasta.
Geen idee welke van de vijf variatie het was of was het de lasagne? Ik had waarschijnlijk beter geen tweede bord moeten nemen. Tot aan de Hondsbossche zeewering (27 kilometer) hoofdzakelijk gewandeld een deel
daarvan met Jos Akkermans. Op de Hondsbossche zeewering raakt Jos achterop en ga ik alleen verder. Op de Hondsbossche zeewering heb ik nog een tijdje opgelopen met Ton Epskamp. Hij heeft problemen met zijn rug.
Aan het einde van de Hondsbossche zeewering loop ik dan weer alleen.
Uren niemand gezien. Ik zie alleen duinen, strand en zee en hoor het geluid van wind en golven. Pas in Castricum ontmoet ik weer iemand.
Binnenkomst in Castricum pas na 7:06:20. Ik besluit dan ook om niet meerde 90 kilometer te gaan doen. Wel ga ik wandelend naar IJmuiden (nog 25 kilometer). Daar kom ik rond half tien in de ochtend aan bij de finish
in de strandpaviljoen Pierewaai. Bijna twaalf uur onderweg geweest. Niet de beoogde afstand gelopen maar wel een mooie duurtraining voor de run2kill 100mijl trail eind februari bij Hildesheim (D).
 
Zie http://dutchcoastultrarun.punt.nl/ voor uitslagen en meer informatie over de ultra. Op  http://afstandmeten.nl/index.php?id=794385 vind je de door mij gelopen route.