In het kader van het jaarlijkse Pieperfestival werd er gisteren in en om Emmeloord de Fish Potato Run over diverse afstanden georganiseerd. Wies Boschma was een van de deelneemsters aan de 4 mijl. Zij legde de 6437 meter tussen het groendorp Tollebeek en de aardappelhoofdstad Emmeloord af in 36.53 minuten en klasseerde zich hiermee als 28e bij de vrouwen. Voor meer informatie zie de uitslagenpagina. Een kort verslag van Wies volgt hieronder.

Verslag 21e Fish Potato Run
Gisteren heb ik de 21e Fish Potato Run gelopen.
De FPR start vanuit de historische vissershaven van Urk en loopt door het unieke polderlandschap van de Noordoostpolder

Halverwege gaat de route door het groendorp Tollebeek naar de aardappelhoofdstad Emmeloord. Het was mijn eerste wedstrijd na de zomervakantie en ik had me ingeschreven voor de 4 mijl. De 8 mijl vond ik toch iets te veel van het goede. Het was weer heerlijk om te lopen, maar de temperatuur was hoog en er zat weinig zuurstof in de lucht. Toch liep het goed, want het was bijzonder gezellig, met veel enthousiaste toeschouwers langs de kant.
Na afloop ontvingen alle deelnemers een zak aardappelen, een zak friet en een gebakken visje. De lopers die nog energie over hadden, konden ‘s avonds nog deelnemen aan allerlei pieperfestiviteiten die in het dorp plaatsvonden.
Volgens mij was ik de enige loper van Artemis en misschien kunnen we volgend jaar met een groepje deelnemen, want het was zeker de moeite waard.
Wies Boschma