Coördinator Anke Bijma laat weten dat de 4e Hineniloop met diverse afstanden door het prachtige Reidiepdal gisteren totaal 75 deelnemers, waaronder een dertiental Artemissers, heeft getrokken. Zowel de 10 mijl als de ruim 5 mijl (8825 meter) werden bij de vrouwen gedomineerd door Artemis. Adri Wierenga, voor het eerst weer actief sinds eind november 2009, won de 10 mijl in 1.26.39 uur. Hilda Broekhuizen werd verdienstelijk tweede in 1.28.34 uur. De ruim 5 mijl werd een prooi voor Jantje Wiersema in 47.31 minuten. Wies Boschma eindigde als goede tweede in 48.14 minuten.Voor meer informatie zie de uitslagenpagina. Klik op Lees meer... voor het verslag.Op de foto van links naar rechts: Nicole Boschman, Wiebe de Vries, Reinie Heerema en Theo Vegter.

 

Verslag Anke Bijma
De Hineniloop kende een spannende tijd voor de start.
De regen viel met bakken uit de hemel en even voor het startschot begon de lucht nog meer te dreigen en het gedonder was zeer duidelijk te horen.
Gelukkig was het tijdens de loop droog. Voor sommigen was de temperatuur te drukkend.
Met een opkomst van 75 lopers van de organisator zeer tevreden.
Hineniloop is een loop georganiseerd door St.Hineni, zorgboerderij op Hekkum en de opbrengst wordt besteed aan bekostigen van spelen tijdens de vakanties.
De organisatie was wederom weer uitstekend! De loop zelf karakteriseert als een loop met hindernissen. Er worden tijdens de 10 mijl gelopen over verschillende bruggen. Enkele lopers moesten de keuze maken of verder te gaan zwemmen of te wachten tot de brug weer belopen kon worden.  Deze keer extra, een omleiding in Garnwerd, ivm Garnwerd Grandioos.
Artemis was met een mooi aantal lopers vertegenwoordigd.
Zowel Adri als Jantje lieten nu ook weer zien in goede vorm te verkeren. Jantje die eigenlijk voor de 10 mijl ging, moest helaas tijdens de loop, wegens klachten, overgaan op de 5 mijl.
Hoewel Adri voor de loop aangaf nog niet weer op niveau te zijn, was ze vandaag toch in staat, om met een ruime voorsprong de 10 mijl als eerste vrouw te eindigen.
Alle lopers gefeliciteerd met het uitlopen van de Hineniloop.