Onze zeer gewaardeerde webredacteur Geert Houtman heeft tijdens een druk bezochte receptie op donderdag 21 april jl. in het gemeentehuis van Winsum als sportambtenaar van de gemeente Winsum afscheid genomen van zijn (oud)collega’s, de Winsumer sportverenigingen en een aantal zakelijke relaties. Geert gaat na 44 dienstjaren genieten van vervroegd pensioen.
Tijdens de receptie gaven diverse sprekers, waaronder onze trainer Jaap Smit, hun ervaringen tijdens de afgelopen jaren met Geert weer. Hierbij werd Geert gekenmerkt als een betrokken en loyaal sportambtenaar die heeft bijgedragen aan de realisatie van een groot aantal sportvoorzieningen voor de inwoners van de gemeente Winsum. Hij was wars van ‘politiek geleuter’. Zijn vele bijdragen aan de sport in Winsum werden geroemd. Door de bouw van de sporthal heeft hij een extra impuls aan de sportbeoefening in Winsum gegeven. Ook Artemis maakt hier dankbaar gebruik van. Veel heeft Geert gedaan voor de sportverenigingen, maar ook voor de sport binnen het onderwijs.
Geert is een netwerker en onderhield dan ook prima contacten met onder andere de diverse vertegenwoordigers uit de sport en met verschillende gemeentes. Binnen de gemeente Winsum is zijn naam vereeuwigd door een naambordje boven "zijn" fietsenstalling (ga eens kijken!).
Wij zullen Geert missen als sportambtenaar, die ook voor onze vereniging veel regelde, zonder dat wij dat altijd in de gaten hadden, maar waardoor wel allerlei vergunningen e.d. op orde waren. Geert bedankt voor je bijdrage als sportambtenaar aan onze vereniging en geniet van de extra vrije tijd met Gonny, zoon, schoondochter en de twee kleinzoons (en zet je werkzaamheden voor Artemis, onder andere als webredacteur, voort!). Op de foto waarnemend burgemeester Pieter van der Zaag en Geert & Gonny Houtman.

Namens het bestuur van Artemis, Theo Miljoen