Welgeteld twee Artemissers onder de vele duizenden deelnemers aan de marathon in Rotterdam. Jacqueline Kramer voltooide haar eerste marathon na 5.03.44 uur (V50+:148e). Harm-Jan Postmus kwam bij de M45+ als 380e binnen na 3.35.55 uur. Gelezen de tussentijden zijn de laatste tien kilometers bijzonder zwaar geweest. Jacqueline en Harm-Jan van harte gefeliciteerd met het uitlopen van deze marathon! De Keniaan Wilson Chebet won de wedstrijd bij de mannen in de beste seizoentijd van 2.05.27 uur. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Philis Ongori (Kenia) in 2.24.20 uur. Voor meer informatie zie de uitslagenpagina. Lees het verslag van Harm-Jan

Nog weer een volgende marathon?
Ja, natuurlijk!
Dat was het antwoord op de eerste vraag die ik Jacqueline stelde nadat ze gefinished was.   
Een onvergetelijke ervaring.
Het was zwaar geweest, maar dat is snel vergeten als je de streep over bent.
De laatste weken had ze niet veel kunnen trainen omdat ze een sneeuwwandelvakantie in de bergen had gehad. Toen ze eenmaal terug was, had ze erg vermoeide benen, waardoor ze noodgedwongen moest rusten. Dergelijke dingen hoor je wel vaker als je van hoogte terug gaat naar zeeniveau.
Haar zelfvertrouwen had een behoorlijke deuk opgelopen, maar onder het motto van "opgeven is geen optie" heeft ze het heel goed gedaan.
De Alpe d'Huzes bedwingen is haar volgende doel en geloof me dat gaat lukken met zo'n wilskracht.
Henk (broer) en Aisah (zus) waren ook mee. Zij zijn beiden lid van Groningen Atletiek.
Voor hen was het niet de eerste marathon.
Henk liep een tijd van 4.42 uur en was dik tevreden. Aisah moest, gehinderd door een hartritmestoornis, haar wedstrijd al staken voordat ze bij de Erasmusbrug was. Zij heeft in het verleden eerder met dit soort problemen te kampen gehad. Zeer verstandig van haar om uit te stappen.
Dan hebben we onze Schiermonnikoogse bikkel Hetty Hellinga nog. Deze krachtpatser verbeterde haar in Amsterdam gelopen tijd met maar liefst 7 minuten. Zij kwam binnen in een tijd van 3 uur en 41 minuten. Ik heb nog nooit iemand zo vaak voor een wedstrijd naar de wc zien gaan.
Dan ikzelf vol goede verwachtingen naar Rotterdam afgereisd. Kortgeleden had onze Geert nog een voorspelling gedaan van 3 uur 15. Ik moet eerlijk zijn, het ging ook heel erg lekker de laatste weken. De testloopjes gingen naar wens, maar iedereen weet dat dat dan nog steeds geen garantie biedt voor een goede marathon. Ik zou vertrekken op een schema van rond de 3 uur 20. Helaas zat dit er deze dag niet in. Rond de 30ste kilometer was het over en sluiten met het goede gevoel in de bovenbenen. Het was mijn 13de Marathon (hoop niet dat het daar mee te maken had), maar ook één waarin ik nog nooit zoveel gesnelwandeld heb.
Wat wel overblijft is het goede gevoel van een SUPER weekend met heel mooi weer, gezellige terrasjes, enthousiast publiek en dat het nog mogelijk is een sport te bedrijven, waarbij geen agressie en geweld word getoond.
Wat een FEEST!!!!!

Harm-Jan