Vorig jaar december zei Pieky ( een hardloopster in mijn groep): Eigenlijk moeten we het jaar goed afsluiten met een loopje en daarna oliebollen of iets dergelijks!
Als we dat nou in de week tussen kerst en oud en nieuw doen?
Maar ja toen was ik met vakantie en dat vonden ze maar niks, dus besloten we het in januari te doen.
Met klaas ( haar man) op een ochtend de route uitgezet en zo gemaakt dat ook iedereen mee kon doen en je elkaar  weer tegenkwam. Dat is natuurlijk vooral een stimulans voor mensen die nog niet zo ver lopen.
Zondag 9 januari was het zo ver: We vertrokken vanaf de sporthal om half 3 op de fiets richting Startenhuizen en trof daar tot mijn verbazing 17 mensen aan, hartstikke leuk!!
Pieky en Klaas hadden de kamer omgetoverd tot een waar eet cafe ( koekjes,  zelfgebakken cake, worst kaas, wijn, bier, glühwein, je kon het zo gek niet bedenken!)
De route was 2, 4 ,8 of 16 km en in groepjes vertrokken we richting Westeremden.
Klaas had keurig nog kilometer bordjes gemaakt en we wisten op den duur precies waar we waren.  De laatste groep ( 16 km) liep nog net niet in het schemer toen we bijna weer terug waren in Startenhuizen.
Sommige lopers waren in de wolken: Ze hadden voor het eerst verder gelopen als dat ze ooit gedaan hadden, dus onze missie was geslaagd. ( Volgend jaar ook nog meer lopers van de gehele club??)
Daarna nog gezellig gegeten en gedronken ( alles ging zo’n beetje op, dat krijg je met die hardlopers “Ze vret’n je de oor’n van de kop!!).
Een traditie is geboren dus volgend jaar weer ! (klik hier voor de foto's)

Magriet Taselaar-Vegter