Koen Rengers uit Winsum heeft vandaag met suces deelgenomen aan de Besthermerberg Trail over 42,6 kilometer. Dit is een trail rondom de gelijknamige 34 meter hoge heuvel in de Overijsselse gemeente Ommen. Het gebied is licht geaccidenteerd in het westen, midden en noord oosten van het parcours. Direct na de start begint het beklimmen van de Besthemerberg, gaat de route door de karateristieke boerenerven van het Eerder Achterbroek, het Landgoed en het zuidelijk deel van de Beerse Bulten. Via grote zandverstuivingen, heuveltjes en de beklimming van de berg keren de deelnemers weer terug naar de finish. Koen noteerde in gure, koude en winderige weersomstandigheden als verdienstelijke 39e in een veld van 61 mannen een tijd van 4.43.55 uur. "Ik ben maar matig tevreden. Ik heb het zwaar gehad door te snel te starten. Bovendien was mijn specifieke voorbereiding niet optimaal. Ondanks een goed ontbijt had ik de gehele wedstrijd een hongergevoel. Het was een mooi parcours met brede boswegen, smalle paden en zandverstuivingen. Deze wedstrijd kende een uitstekende organisatie", aldus de Winsumer.

De netto-tijden en klasseringen van de zes actieve Artemissers op de halve marathon van de Adventurerun op het gure, koude en winderige Ameland staan inmiddels op de uitslagenpagina. Het verslag en eventuele foto`s volgen.

Jumbo Bedum organiseerde tussen 10 september en 17 november een sponsoractie voor lokale verenigingen in en om Bedum, waarvoor ook Artemis was aangemeld. Klanten die in deze periode boodschappen deden ontvingen bij besteding van elke € 10,-- aan boodschappen een sponsorvoucher ter waarde van € 0,10. De voucher kon via facebook of de actiekast in de winkel aan de een deelnemende verengigng naar keuze worden gedoneerd. Onlangs zijn tijdens de feestelijke slotavond de eindbedragen bekend gemaakt. Janneke Cazemier en Anja Schaaphok waren hierbij namens het bestuur van Artemis aanwezig. Zij mochten een cheque ter waarde van € 139,-- in ontvangst nemen. Artemis bedankt hierbij iedereen voor hun steun aan deze actie.

2013grotewedstrijdHierbij een overzicht per 15 december 2018 van Artemisleden die nog dit jaar en begin 2019 meedoen aan een en of meer (inter)nationale wedstrijden. Zondag 13 januari Egmond aan Zee 21,1 km: Miranda Vink, Elizabeth Hofman en Gonny Houtman. Vrijdag 25 januari Den Helder 75 km: Gerik Mik. Zondag 27 januari Ragusa (I) 42,195 km: Arjen Kwint (10e marathon). Zaterdag 2 februari Blauwestad 42,195 km: Tini Visker. Zondag 3 februari Apeldoorn 25 km: Marnix van den Brink, Roelof Eltingh, Elizabeth Hofman en Miranda Vink. Zondag 10 februari Schoorl NK 10 km: Gonny Houtman. Zaterdag 9 maart Haren 21,1 km: Ricardo Damminga, Grietje Dijkmans, Elizabeth Hofman, Willem Hofman en Jan Vos. Zaterdag 9 maart Nijverdal Sallandtrail 80 km: Koen Rengers. Zaterdag 30 maart Schiermonnikoog 16,1 km: Simone Binnema, Hilda Broekhuizen, Erik van Ellen, Herman Haan, Ellen Haveman, Arjan Hegge, Willem Hofman, Gertina Jansen, Harm-Jan Postmus, Jaap Smith, Jan Vos en Josiena de Wijn. 10 km: Jissy Clevering, Corrie Halsema, Annelies Meijering, Wim Meijering, Martine Oosterheerd, Tanja Otter, Wim van der Poel en Rianne van der Spek. 5 km: Jolanda van Ellen, Ab Slagter en Alied Smit. Zondag 7 april Rotterdam 42,195 km: Miranda Vink (1e) en Elizabeth Hofman. Zondag 14 april Hoogeveen 16,1 km: Simone Binnema, Hilda Broekhuizen en Gonny Houtman. Sta je er niet bij of loop je elders dan graag een berichtje naar email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

20181201 151753Gonny Houtman uit Winsum heeft vanmiddag in het regenkoude maar droge brinkdorp Zeijen voor een handvol belangstellenden de 10 kilometer bij de vrouwen 60+ gewonnen.

De Zeijer Strubbenloop vormde de afsluiting van het uit negen wedstrijden bestaande Rabo Cup Assen Noord-Drenthe Loopcircuit. Inmiddels is bekend dat de hoofdsponsor nog drie jaar doorgaat waardoor het voortbestaan van het circuit is verzekerd. De plaatselijke organisatie had een zwaar maar afwisselend parcours van 5 kilometer uitgezet, bestaande uit klinkers, een bospad en een zandweg dat een dan wel twee keer moest worden afgelegd. Daarnaast hadden de deelnemers hinder van de aantrekkende wind. Door de concurrentie van een tweetal wedstrijden in de buurt bleef het totaal aantal deelnemers beperkt tot 120.

Voor de 10 kilometer hadden zich 85 lopers, waaronder Gonny Houtman en Wim Ammeraal uit Leens, ingeschreven. Gonny Houtman was bij de vrouwen 60+ duidelijk een maatje te groot voor de concurrentie. Met een keurige tijd van 48.08 minuten verzekerde ze zich na Gieten en Vries van haar derde overwinning in dit circuit. Haar naaste tegenstandster volgde op 5.36 minuten. Gonny heeft dit jaar inmiddels acht overwinningen behaald. Daarnaast is ze vijf keer tweede en drie keer derde geworden. Wim Ammeraal startte bij de mannen 50+ en noteerde een tijd van 45.13 minuten, goed voor een 10e plaats. De 10 kilometer bij de mannen werd gewonnen door veteraan Wim Opten uit Annen in 35.16 minuten. Olga Elling uit Vries was de snelste vrouw in 42.16 minuten. 

De Zeijer Strubbenloop: Een leuk en gemoedelijk evenement waarbij de microfonisten Harm Noor en Rolf Huizinga zich weer van hun beste kant lieten horen.

In Drouwen werd gisteren de Boomkroonpad cross over 4,7 en 9,4 kilometer georganiseerd. Deze cross is de tweede in een serie van zes ondergebracht in het Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit. Het parcours leidde de ruim 300 deelnemers over onverharde paden in het Gieterbos en langs de voormalige zandzuigerij. De ondergrond bestond uit zand, Drentse keien, heuvels en het Boomkroonpad (een wandelpad hoog langs de toppen van de bomen). Tini Visker uit het aanpalende Gieten was de enige afgevaardigde van Artemis. Desondanks behaalde ze op de 9,4 kilometer bij de vrouwen 50+ een keurige derde plaats in 49.37 minuten.

De stichting Loopsport Norg organiseerde gisteren in Norg onder prima weersomstandigheden de herfstcross, de negende en laatste wedstrijd van het Loopcircuit Noord-Groningen 2018. In de Langeloër duinen was een ten opzichte van voorgaande jaren gewijzigd parcours van 3 kilometer uitgezet dat door de wedstrijdlopers drie keer moest worden afgelegd. Deze wijziging omvatte onder andere vier extra heuvels en maakte het parcours niet alleen uitdagender maar ook zwaarder. Het is jammer te moeten vaststellen dat de belangstelling voor deze cross jaarlijks terugloopt. Er stonden nu iets meer dan 200 deelnemers aan de start. Deze afnemende belangstelling is ook duidelijk merkbaar bij onze leden. In het verleden werd met groepen van twintig of meer Artemissers deelgenomen. Gisteren verdedigde alleen de stad-Groninger Bert Hulsing de eer van Artemis op de 9 kilometer. Hij werd bij de mannen 60 in een veld van 19 lopers verdienstelijk negende in een tijd van 50.12 minuten en was hiermee 3.13  minuten sneller dan vorig jaar. In het eindklassement bij de mannen 60+ behaalde Bert een keurige derde plaats. De 9 kilometer bij de mannen werd gewonnen door Arjan Marchand uit Groningen in 30.23 minuten. De winst bij de vrouwen ging naar Lianne van de Belt eveneens uit Groningen in 35.18 minuten.

Gerik Mik uit Sint Annen is er gisteravond/-nacht in de Vollemaansloop in Eelde niet in geslaagd zijn 100e marathon onder de vlag van Artemis tot een goed einde te brengen. Hij is na 35 kilometer uitgestapt meldde Janneke Cazemier, die namens het bestuur in Eelde aanwezig was. Volgende keer beter Gerik! Lees hieronder zijn verslag.

Bijna 100ste Artemis marathon

Jaarlijks organiseert de hardloop- en wandelclub Steeds Beter de Vollemaansloop. De club bestaat uit cliënten, ex-cliënten en medewerkers van VNN(Verslavingszorg Noord Nederland). De sfeervolle Vollemaansloop is een avond/nacht loop op het terrein van verslavingskliniek Vossenloo, in de omgeving van Eelde. Als het ook maar even past in mijn agenda loop ik mee. Niet altijd de 8 ronden die nodig zijn voor de marathon, soms ook wel eens minder. Maar dit jaar moeten het er 8 ronden worden. Anders geen 100ste Artemis marathon. Vol goede moed vertrokken en het eerste deel ging ook prima. In 2:32 de eerste 4 ronden gelopen. Halve marathon ? Nee, iets meer. In de eerste ronde bleek dat het parcours geen 5,3 km was. Het was 500 meter meer. De hele marathon was dus vanavond 46,195 meter. Ook de vijfde ronde ging nog prima. Ronde 6 kwam de kentering. Een oude blessure speelde al een beetje vanaf de derde ronde maar ging nu echt pijn doen. Zenuwpijn in rechterbil uitstralend naar de rest van het been. Dit speelt al enige maanden en wordt gelukkig geleidelijk steeds beter. Op vlakke wegen geen probleem meer. Echter een parcours met onevenheden zoals kuilen en graspollen is toch extra belastig. Tijdje lopen nadenken wat te doen. Stoppen ? Doorlopen ? Normaal is die beslissing niet zo moeilijk. Stoppen. Maar het is vandaag wel een bijzondere, de 100ste Artemis marathon. Ik had Janneke al zien staan bij de finish. Ze was speciaal gekomen voor een mini huldiging namens Artemis. Nu toch een iets moeilijker keuze! Uiteindelijk toch mijn lichaam op plek 1 gezet. Stoppen dus. Sorry Janneke, sorry Artemis.
Formeel was het ook niet mijn 100ste Artemis marathon geworden omdat het parcours 4 kilometer te lang was. Maar dat bedenk je dan achteraf om de beslissing om te stoppen nog meer te kunnen accepteren.

Gistermorgen is er weer een begin gemaakt met een viertal maandelijkse trainingslopen in het Groninger Stadspark. Groningen Atletiek staat al 28 jaar garant voor de organisatie. De te lopen afstanden variëren van 3 tot 16 kilometer. Jeannet Bakema uit Loppersum was de enige vertegenwoordiger van Artemis. Zij noteerde op de 9,36 kilometer een zelfgeklokte tijd van 59.04 minuten. Herman Rinket meldde: `Schitterend weer met een stralende zon en een tikje vorst. Ongeveer honderd deelnemers. Een nieuw vlak parcours. Een in prachtige herfstkleuren getooid stadspark. En zoals gebruikelijk een prima organisatie`. De foto`s van Herman staan hier.

Na vorig jaar op 3 seconden het wereldrecord op de 15 km van de Zevenheuvelenloop te hebben gemist slaagde de jonge Oegandees Joshua Cheptegei gistermiddag wel in zijn opzet. Hij sloot zijn 15 kilometer in de 35e editie van deze najaarsklassieker af in 41.05 minuten en dat was 8 seconden sneller dan er ooit op deze afstand is gelopen. Een wereldrecord waarop men in Nijmegen terecht erg trots is. De wedstrijd bij de dames werd gewonnen door Stella Chesang, eveneens uit Oeganda, in 47.19 minuten. Prima loopweer, zes graden, weinig wind, veel publiek, veel sfeer en het felgekleurde bladerdak langs de Groesbeekse heuvels vormden de ingrediënten van weer een zeer geslaagde Zevenheuvelenloop. Het aantal deelnemers aan de 15 en de 7 kilometer bedroeg respectievelijk  20.500 en 6750. Jaap Smith uit Baflo was de enige Artemisser op de 15 kilometer. Zijn tijd van 1.07.19 uur was bij de mannen 50+ niet alleen goed voor een 248e plaats in een veld van 1946 deelnemers maar betekende bovendien een persoonlijk record. Hij verbeterde zijn oude toptijd op deze afstand met 55 seconden. Gefeliciteerd! Roelof Schuiling uit Winsum startte bij de mannen 35+ met nog 332 lopers op de 7 kilometer. Hij noteerde een tijd van 32.26 minuten en werd hiermee verdienstelijk 59e.

In en met name rondom Lochem werd gisteren een trail over afstanden van 11, 21,5 en 31 kilometer georganiseerd. De parcoursen over geaccidenteerd terrein gingen hoofdzakelijk over onbekende onverharde paden. Arjen Kwint uit Loppersum bereidt zich voor op de marathon in Ragusa op Cicilië (I) op zondag 27 januari a.s. Het parcours van 21,5 kilometer rondom Lochem paste daarom prima in zijn schema. In een veld van 71 mannen behaalde de Lopster een keurige 16e plaats in 1.55.50 uur. Lees hieronder zijn verslag.

VERSLAG Arjen Kwint
Waar is het mooier hardlopen in de herfst dan in het bos. Zo stond de Lochemtrail op mijn programma. Bedoeld als voorbereiding op mijn marathon in januari maar ook voor mijn gepland loopjes in het Teutoburgerwoud komend jaar. Dus hoogtemeters! Het begon gelijk met de beklimming van de Kaleberg. Deze stond vol met bomen waarvan alle bladeren op het pad lagen en samen met een nog laagstaande zon was het goed uitkijken om niet op een boomstronk te staan. In de eerste kilometers bleef het op en neer gaan. Vlak bij Lochem de Paasberg op. Ook deze was pittig. Na ongeveer 11 kilometer kreeg ik na een scherpe bocht wat last van een spier in mijn rechterbovenbeen waarop ik mijn tempo wat liet vieren. Als bijzonderheid door een stal vol toekijkende koeien. Vlak voor de finish ook nog de Lochemse berg op. Een echt toetje, de zwaarste klim van de dag, maar genieten van het lopen bleef. Nog mooi ruim binnen de twee uur kwam ik over de finish na 21,5 kilometer en bijna 300 hoogtemeters. Na een kopje erwtensoep voldaan weer naar huis. Volgende stop, Ameland.

De foto`s van de trip naar de marathon van Porto (P) zijn klaar en geplaatst onder de tekst van de Porto marathon (naar beneden scrollen) en aan de rechterzijde van deze pagina onder bekijk alle foto`s. Onze fotograaf Herman Rinket heeft er maar liefst 335 gemaakt die het bekijken meer dan waard zijn. Herman bedankt!

De Drents Friese Woldrunners organiseerden vandaag een kleinschalige marathon voor 15 deelnemers in de buurt van Rolde. Gerik Mik uit Sint Annen was een van de deelnemers. Hij meldde: `Het weer viel erg mee. Af en toe een schraal zonnetje. Het was een mooie ronde door een herfstlandschap. Mijn lichaam werkte nog niet helemaal mee. Desondanks heb ik toch zonder problemen de finish gehaald na 5.02.13 uur`. Deze marathon in Rolde betekende zijn 99e onder de vlag van Artemis. Zijn honderdste marathon volgt binnenkort, waarover later meer.

Met een eerste plaats op de 10 kilometer voor Gonny Houtman bij de vrouwen 60+ en een derde plaats voor Simone Binnema bij de vrouwen 50+ in Vries plaatste Artemis zich vanmiddag weer eens in de schijnwerpers. De VOV run in Vries was de voorlaatste run in een serie van negen wedstrijden van het Rabocup Assen Noord Drenthe Loopcircuit 2018. De plaatselijke organisatie had in en rondom Vries een ronde van 5 kilometer uitgezet die afhankelijk van de af te leggen afstand een dan wel twee keer moest worden gelopen. Met ruim 200 deelnemers op de 5 en de 10 kilometer kende de run een redelijke bezetting. Het was goed loopweer: twaalf graden, zwaar bewolkt maar nagenoeg droog. Op de 10 kilometer gingen 135 lopers van start waaronder drie Artemissers. Bij de vrouwen werden er twee podiumplaatsen behaald. De niet geheel fitte Simone Binnema uit Eenrum werd verdienstelijk derde bij de vrouwen 50+ in 45.15 minuten. Haar achterstand op de nummers een en twee in deze leeftijdscategorie bedroeg respectievelijk 1.58 minuten en 31 seconden. Gonny Houtman had bij de vrouwen 60+ geen noemenswaardige tegenstand en werd met grote overmacht eerste. Met haar tijd van 47.42 minuten was ze 8.15 minuten sneller dan de nummer twee. De nummer drie in deze categorie volgde op 14.09 minuten. Jaap Smith uit Baflo noteerde bij de mannen 50+ een tijd van 43.52 minuten. Hij werd hiermee 13e in een veld van 29 lopers. De 10 kilometer bij de mannen-overall werd met grote voorsprong gewonnen door Artemis-trainer Ben Stellingwerf uit Bedum in 33.28 minuten. De run kende een prima organisatie waarbij rasspeaker Harm Noor de lopers en het publiek op zijn bekende manier weer van deskundige informatie voorzag. 

Gisteren werd er voor de tweede keer een Devil`s Trail op Schiermonnikoog georganiseerd. Bij een dergelijke trail moet men denken aan een veelal loodzwaar parcours over ongebaande paden door prachtige natuurgebieden waarbij de tijd van minder belang is en waarbij het genieten voorop staat. En op Schiermonnikoog is men met de zee, het strand, de bossen, de duinen, de kwelder, de dijken en de wind op het juiste adres. Met het miezerige weer werd het `duivelse` karakter van deze trail nog eens bevestigd. Met toestemming van Natuurmonumenten en andere organisaties werd er op plaatsen gelopen wat normaal gesproken verboden terrein is. Met name het laatste gedeelte van het parcours was nat, modderig en glad hetgeen de deelnemers veel problemen opleverde. Artemis stond met drie deelnemers aan de start. Hilda Broekhuizen uit Winsum, vorige week nog derde bij de vrouwen 50 in de zware Berenloop halve marathon op Terschelling, vertrok voortvarend op de 30 kilometer. Hilda had echter een mindere dag en besloot na 20 kilometer uit te stappen. Harmjan Postmus uit Vierhuizen en Valerie Schaaphok uit Winsum deden mee aan de 15 kilometer. Harm Jan finishte na 1.33.22 uur. Hij werd hiermee 39e bij de mannen in een veld van 116 deelnemers. `Een prachtige route, een prima organisatie en een uitgebreide verzorgingspost boven op de bunker de `Wasserman`, meldde de Vierhuister. Valerie Schaaphok voltooide deze afstand in 2.34.07 uur. Hiermee werd ze 95e bij de vrouwen. Lees hieronder haar verslag bij Lees meer.... De foto`s zijn van Harmjan Postmus.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook