De Dam tot Damloop is met 85.000 deelnemers op de onderdelen hardlopen, wandelen en fietsen het grootste sportevenement van Nederland. Gisteren hebben Janneke Cazemier en oud-lid Katharina Baar met succes deelgenomen aan de wandeltocht. Vandaag stonden er 45.00 kinderen, wedstrijdlopers, businessrunners en recreanten aan de start op de diverse onderdelen. De 16,1 kilometer langde Dam tot Damloop is een wedstrijd van punt naar punt. De start is nabij het Centraal Station in Amsterdam en de route leidt de deelnemers vervolgens  door de IJ/tunnel en door Amsterdam/noord naar de finish in de brede Peperstraat in het centrum van Zaandam. De aanhoudende regen en de lage gevoelstemperatuur maakten het de deelnemers en de vrijwilligers bepaald niet gemakkelijk. 

Dat de publieke belangstelling en de sfeer rondom het parcours  aanzienlijk minder was dan voorgaande jaren laat zich raden. Jaap Smth uit Baflo, Miranda Vink uit Winsum en Roelof Eltingh uit Warffum stonden namens Artemis aan de start. Jaap liep een zeer constante race. Hij finishte na 1.15.44 uur bij de mannen recreanten als 877e in een veld van 6541 deelnemers. Miranda, op de foto met startnummer 46414, kan eveneens terugzien op een goed ingedeelde wedstrijd. Zij noteerde in haar eerste wedstrijd onder de vlag van Artemis een tijd van 1.21.57 uur. Dit leverde haar bij de vrouwen recreanten in een veld van 1975 deelneemsters een verdienstelijke 390e plaats op. Bij de Businessrunners stonden 15.498 lopers, waaronder Roelof aan de start. Voor hem werd een tijd van 1.26.23 uur geklokt, goed voor plek 6.357. Dat deze loop zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd gewonnen door atleten uit Afrika is al lang geen nieuws meer. Een minpuntje was na de finish de slechte afhandeling van de teruggave van de warme kleding vanuit de kledingwagens. Onderbezetting van vrijwilligers was er de oorzaak van dat veel deelnemers hierop doornat en rillend van de kou meer dan een uur moesten wachten. 

Nieuw lid Koen Rengers uit Winsum, op de foto met startnummer 75, heeft vrijdagavond meegedaan aan de 2e Martinimarathon op de atletiekbaan in het Stadspark te Groningen. Koen , inmiddels onder andere ervaring opgedaan in trails over langere afstanden, finishte in zijn eerste marathon onder de vlag van Artemis als 11e overall in een keurige tijd van 4.04.34 uur. Lees hieronder het verslag van en bekijk de foto`s van Herman Rinket.

Een bijzondere marathon op de atletiekbaan in Stad, georganiseerd door de Loopgroep Roden in samenwerking met Groningen Atletiek. Een heleboel rondjes die zowel als individuele loper als in estafettevorm konden worden afgelegd voor de ceremoniële prijs van € 4,21 per persoon. Waar vind je dat nog in deze steeds duurder wordende loopwereld. In totaal 34 individuele lopers en 15 estafetteteams hebben bijna alle vormen van neerslag over zich heen gekregen. Gelukkig trokken de soms heftige onweersbuien wat verder langs het Stadspark. Electronisch tellen van de rondjes en weergave daarvan langs de baan maakte deze vorm van lopen overzichtelijk en het deelnemen hanteerbaar. Speaker Wiecher van den Bremen was goed in vorm en heeft zowel de deelnemers als het publiek goed over de voortgang - en honderd-en-een andere dingen- op de hoogte weten te houden.Winnaar individueel werd Gertjan Lahuis uit Twello. De Loopgroep Coevorden was oppermachtig in de estafette. De marathon kende bij de dames geen finisher. Zoals aangegeven een bijzonder evenement dat voor beginnende langeafstand lopers een prima gelegenheid was om eens wat ervaring op te doen met deze afstand, en voor anderen een laagdrempelige manier om aan een verzorgde duurloop mee te doen. Een aanrader!

Met een derde plaats voor Simone Binnema uit Eenrum op de 10 kilometer en een derde plaats voor Ricardo Damminga uit Baflo op de 4,1 kilometer kwam Artemis vanmiddag in Thesinge onder wisselvallige weersomstanden weer goed voor de dag. De totaal 350 deelnemers, iets minder dan vorig jaar, konden kiezen uit de afstanden 4.1, 6.777, 10 en 21.1 kilometer. De Artemis afvaardiging telde vijf lopers. Ricardo Damminga startte op de 4,1 kilometer. Na vorig jaar op deze afstand nog eerste te zijn geworden in 15.25 minuten, finishte hij vandaag na precies 16 minuten als derde. Op de 10 kilometer waren drie Artemissers actief. Simone Binnema (foto) noteerde bij de vrouwen een tijd van 44.41 minuten, waarmee ze de derde plaats voor zich opeiste. De Leenster Wim Ammeraal werd 19e bij de mannen in 46.13 minuten. Hermien Boomgaardt (foto) uit Adorp, voor het eerst na bijna twee en een half jaar weer uitkomend in een wedstrijd, kwam als 24e bij de vrouwen binnen na 59.07 minuten. Marnix van den Brink uit Groningen was een van 51 deelnemers aan de halve marathon. Hij sloot zijn race in duurlooptempo af na 1.58.45 uur en klasseerde zich als 48e. Foto`s: website Thaisner Dörpsrun.

We gaan weer van start met Start to Run bij jou in de buurt.
Doe jij samen met jouw hardloopmaatje ook mee van 1 oktober tot en met 12 november om 19:30 – 20:30 uur bij Artemis Winsum?

Marianne, gemotiveerde trainer van Artemis Winsum, kan niet wachten om weer van start te gaan op
1 oktober  met Start to Run. Terwijl iedereen nog lekker geniet van de vakantie bedenkt Marianne leuke oefeningen en spot ze de mooiste plekjes in de omgeving.

Zij staat te popelen om ook jou te helpen fitter te worden en gezonder te leven met de cursus van zeven weken.

Je kunt haast niet beter beginnen met hardlopen dan met Start to Run. Je gaat namelijk werken aan je conditie, energie én je gezondheid. Het is een verantwoord programma van zeven weken waarbij een professionele trainer jou coacht om uiteindelijk 25 minuten aaneengesloten te kunnen lopen. Maar liefst 92% van de deelnemers slaagt bij ons en eerdere deelnemers beoordelen onze cursus met een 8,4 gemiddeld! Laat je helpen met die #eerstestap met Start to Run.

Profiteer daarbij van de Vriendendeal: meld je samen met je hardloopmaatje aan en ontvang beide € 7,50 korting op je deelname. Samen lukt het wel!

Check www.yakultstarttorun.nl voor meer info.

Parc Centrum Sandur te Emmen organiseerde gisteren in en rondom het centrum de 8e editie van de Sandurrun over 5 en 10 kilometer. Marnix van de Brink uit Groningen was een van de 27 deelnemers aan de 5 kilometer. Hij eindigde als 10e met een tijd van 22.30 minuten.

39233509904 52f3a62b5e oHet trainingsweekend van Artemis op het prachtige waddeneiland Schiermonnikoog Is voor velen inmiddels een begrip. De 13e editie zal plaatsvinden op zaterdag 19 en zondag 20 januari 2019. We verblijven in Hotel Café Restaurant `Duinzicht`, Badweg 17, 9166 ND Schiermonnikoog, www.hotelduinzicht.nl  waar honden zijn toegestaan. De trainersstaf staat weer garant voor duurlopen op zaterdagmiddag en een heuveltraining op zondagmorgen. Wil je gaan wandelen, fietsen, shoppen enz. geen probleem. Vrijheid blijheid. De kosten bedragen € 69,-- per persoon. Voor een hond moet € 8,50 worden betaald. In de verblijfkosten zijn verwerkt koffie met gebak bij aankomst, een diner op zaterdagavond, een overnachting met ontbijt op zondagmorgen en een pastamaaltijd op zondagmiddag. Alle overige kosten zoals vervoer naar en van Lauwersoog, de boot- en buskosten, de drankjes bij het diner en alle overige persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De boot vertrekt op zaterdag van Lauwersoog om 09.30 uur en vaart vanaf Schiermonnikoog op zondag terug naar keuze om 16.30 of 19.30 uur (wijzigingen voorbehouden). Wil je mee wees er dan snel bij want de belangstelling groeit nog elk jaar. Eén introducee per lid is toegestaan. Organisator Harmjan Postmus ziet jullie aanmelding graag zo spoedig mogelijk maar vòòr 1 oktober tegemoet via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of whatsapp.
Bekijk hier nog eens de foto's van vorig jaar. 

 

hesjesHet wordt `s avonds al weer vroeg donker. Omdat er op de openbare weg wordt getraind heeft het bestuur in overleg met de trainers besloten ingaande maandag 17 september a.s. tot nadere aankondiging het dragen van reflecterende hesjes bij de trainingen weer verplicht te stellen. Dit geldt vanzelfsprekend ook wanneer er `s avonds buiten de trainingen om wordt gelopen. Lees de tekst over zichtbaar lopen in het donker op www.runnersweb.nl/lijstje/11-tips-om-veilig-te-lopen.htm Graag jullie aandacht hiervoor!

2013grotewedstrijdHierbij een overzicht per 13 september 2018 van Artemisleden die dit jaar meedoen aan een en of meer (inter)nationale wedstrijden. Zondag 23 september Amsterdam-Zaandam 16.1 km: Jaap Smith en Miranda Vink. Zaterdag 6 oktober Leek 42.195 km: Janneke Cazemier (100e marathon!). 21,1 km: Willem Hofman. Zondag 21 oktober Amsterdam 21,1 km: Elizabeth Hofman en Willem Hofman. Zondag 4 november Porto (POR) 42.195 km: Jeannet Bakema, Janneke Cazemier, Herman Haan, Bert Hulsing, Han Korhorn en Tini Visker. Zondag 4 november Terschelling 42.195 km: Willem Hofman. 21.1 km: Hilda Broekhuizen. Zaterdag 15 december Ameland 21,1 km: Willem Hofman. Sta je er niet bij of loop je elders dan graag een berichtje naar email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Met een tweede en een derde plaats op de 10 kilometer bij de vrouwen 50+ voor Simone Binnema uit Eenrum en Gonny Houtman uit Winsum en een viertal top tien plaatsen kwam Artemis vanavond in Ten Boer goed voor de dag.

De Stichting Sportrecreade Ten Boer organiseert al tientallen jaren de Minimarathon met keuze uit de afstanden 5,3 en 10 kilometer in en in de omgeving van Ten Boer. De Minimarathon is de vierde loop van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit dat totaal zes wedstrijden omvat. Ondanks prima loopweer hield het aantal deelnemers met 55 op de 5,3 kilometer en 133 op de 10 kilometer niet over. Het aantal wedstrijden in de regio neemt nog steeds toe en dat maakt de spoeling per wedstrijd steeds dunner.

Artemis telde op de 10 kilometer tien deelnemers. Garco van den Berg uit Uithuizen was hiervan de rapste met een achtste plaats bij de mannen 40+ in 43.32 minuten. Hij werd in zijn leeftijdscategorie gevolgd door Jaap Smith uit Baflo met een tijd van 44.08 minuten. Jan Vos uit Uithuizen liep een prima wedstrijd. Zijn tijd van 45.19 minuten betekende een 14e plaats bij de mannen 50+.  Plaatsgenoot John Walker had een mindere dag. Zijn tijd van 48.26 minuten was goed voor een achtste plaats bij de mannen 60+. Marnix van den Brink uit Groningen finishte als 14e bij de mannen 40+ na 49.12 minuten. De 25e plaats bij de mannen 50+  na 52.30 minuten was voorbehouden aan Gerard Bekkering uit Uithuizen. Hij werd in dezelfde leeftijdscategorie direct gevolgd door Roelof Eltingh uit Warffum met een tijd van 53.11 minuten.

Dat met name de vrouwen van Artemis vaak in de prijzen vallen bleek vanavond opnieuw in Ten Boer. Simone Binnema werd bij de vrouwen 50+ verdienstelijk tweede in 44.46 minuten. Zij werd gevolgd door de steeds beter lopende Gonny Houtman, die met een nette tijd van 46.27 minuten de derde plaats voor zich opeiste. De vrouwen 50+ categorie werd gewonnen door Christien Koning uit Groningen, gehaast door een bekende zwartlopende trainer uit Bedum, in 43.43 minuten. Grietje Dijkmans uit Winsum bleef keurig binnen het uur. Ze werd met een tijd van 58.59 minuten achtste bij de vrouwen 50+. De 10 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Gerben Vermeij uit Leens in 34.31 minuten. Bij de vrouwen ging de winst naar Sariena Evertsz uit Delfzijl in 41.41 minuten.

De Minimarathon kende als vanouds een prima organisatie bijgestaan door de immer enthousiaste speaker Jan Kooistra.

Een zestal Artemissers met aanhang, totaal elf personen, vertoefde het afgelopen weekend in het Belgische Ieper, bekend van de Eerste Wereldoorlog 14-18. Na vrijdag het prachtige gerestaureerde centrum van Ieper te hebben verkend, volgde zaterdag een bezoek aan het oorlogsmuseum In Flanders Fields gevolgd door een rit door de glooiende groene omgeving van Ieper. Hierbij werd een gedeelte van de Vredes Fietsroute gereden. Deze route voert door de Ypres Salient, een van de meest beruchte slagvelden van de Eerste Wereldoorlog.Tientallen militaire begraafplaatsen langs de route vormen oneindig veel stille getuigen van de dramatische tol die deze oorlog in deze streek eiste. In deze streek sneuvelden meer dan 500.000 soldaten die begraven liggen in 170 militaire kerkhoven in de omgeving. `s Avonds volgde er de bijwoning van de Last Post bij de Menenpoort. Deze poort is vermoedelijk het bekendste Britse monument uit de Eerste Wereldoorlog. Het heeft de vorm van een Romeinse triomfboog waarlangs de Britse soldaten naar het front marcheerden. Deze poort draagt de namen van 54.896 Britse Gemenebest-soldaten. Als eerbetoon aan deze honderdduizenden gesneuvelden wordt sinds 1928 onder de machtige gewelven hiervan iedere avond om 20.00 uur de Last Post-sonnerie geblazen. Een indrukwekkende gebeurtenis.

Marathon

De zondag stond in het teken van de marathon. De start vond plaats in Diksmuide en de route ging vervolgens voor een groot deel langs de rivier de IJzer, de laatste verdedigingslinie tussen de Geallieerden en de Duitsers. Na onder de Menenpoort te zijn doorgelopen werd er gefinisht op het Marktplein in Ieper. Van de 1050 ingeschreven deelnemers kwamen er 895 over de finish. Artemis stond met zes deelnemers aan de start. Alle zes hebben de marathon onder prima weersomstandigheden volbracht. Hilda Broekhuizen uit Winsum kwam binnen na 3.54.30 uur, waarmee ze een keurige 2e plaats bij de vrouwen 50+ behaalde, Arjen Kwint uit Loppersum finishte na 3.56.33 uur en werd hiermee 49e bij de mannen 45+. Tini Visker uit Gieten, voor de tweede keer aan de start van deze marathon, werd knap vierde bij de vrouwen 55+ in 4.09.03 uur, Janneke Cazemier uit Warffum noteerde op 09-09 met startnummer 99 in haar 99e marathon: 4.56.21 uur, goed voor een elfde plaats bij de vrouwen 55+. Jeannet Bakema uit Loppersum, eveneens voor de tweede keer aan de start van deze marathon, werd netjes 5e bij de vrouwen 60+ in 5.02.58 uur. Bert Hulsing uit Groningen sloot zijn vijfde achtereenvolgende deelname aan deze marathon af in 5.09.04 uur. Hij werd hiermee 46e bij de mannen 60+. Gastloper Jelger Visser uit Groningen, 43e bij de mannen 40+, liet de finishklok stilstaan na 3.37.26 uur.

5 kilometer

Enigszins verrassend was de deelname aan de recreatieve 5 kilometer van de al een tijdje uit de running zijnde Jantje Wiersema uit Oldehove en Koos Durenkamp uit Winsum. Beiden noteerden een eindtijd van 36.18 minuten. Nog verrassender was dat deze tijd goed was voor een eerste plaats voor Jantje bij de vrouwen 55+ en een derde plaats voor Koos bij de mannen 55+. 

De Artemis afvaardiging met aanhang kan terugzien op een in alle opzichten zeer geslaagd weekend. Eventuele verslagen komen nog, hier wel de foto`s van Herman Rinket.

De Volksbank Münster Marathon in de gelijknamige stad Münster (D) kende vandaag onder prima weersomstandigheden met 9000 lopers op de diverse afstanden uit 30 landen een prima bezetting. De veelzijdige route begon bij het stadspaleis in het centrum om via de Aasee in een schitterende, landelijke omgeving uit te komen. In Nienberge, ten noorden van Münster lopen de deelnemers de stad weer in om vervolgens op de bekende Prinzipalmarkt te finishen. Muzikale optredens langs het parcours verhoogden de sfeer. Op de marathon stonden totaal 2000 deelnemers aan de start waaronder Arjan Hegge uit Winsum. Arjan liep een prima wedstrijd. Hij noteerde in zijn vierde marathon als 136e bij de mannen 35+ een tijd van 4.06.33 uur. Deze tijd betekent een verbetering van zijn oude toptijd op deze afstand met maar liefst 16.21 minuten. Gefeliciteerd! `Ik ben dik tevreden`, aldus Arjan. De foto`s zijn van Annelies Hegge.(ga met muis over de foto)

De Stichting Ultraloop Winschoten organiseerde gisteren traditiegetrouw weer de Run van Winschoten. Vaste onderdelen van de Run zijn de 50 kilometer, het NK 100 kilometer en de 10 x 10 kilometer estafette. Deze afstanden worden gelopen op een verkeersvrij 10 kilometer lang stratenparcours door Winschoten en Heiligerlee. Op de 50 kilometer finishten 62 atleten. Op het gedevalueerde NK 100 kilometer, de Nederlandse top liep eveneens gisteren op het WK 100 kilometer in Kroatië, haalden 53 atleten de eindstreep. Voor de 10 x 10 kilometer estafette hadden zich 198 teams gemeld. Artemis deed in het verleden onder bezielende leiding van Jan & Joke de Graaf eens met zes teams mee. Gisteren meldden slechts drie Artemissers hun deelname. Erwin Vos uit Uithuizen noteerde op zijn 10 kilometer een tijd van 47.52 minuten. Voor Roelof Eltingh uit Warffum werd een tijd van 53.22 minuen geklokt. Voor Claudia van der Muil uit Den Andel stond de klok stil na 1.04.13 uur.

jumboHet zou leuk zijn dat we de komende 10 weken ingaande 10 september met regelmaat, 1 keer is ook al goed, de boodschappen bij Jumbo in Bedum gaan halen en zo geld te verdienen voor onze vereniging.
Bij elke tien euro aan boodschappen krijg je een voucher van 0,10 cent met een unieke code. Doneer deze dan aan Artemis, onze zuil, zoals dit zo mooi heet staat in de winkel in Bedum. Hoe meer vouchers hoe meer sponsor geld. De actie loopt van 10 september tot en met zondag 18 november. De voucher kunnen ingeleverd worden tot 21 november.

Like Jumbo Bedum op facebook. 
(ga naar https://www.facebook.com/jumbobedum/, of klik op logo van jumbo)
Door Jumbo Bedum op facebook te liken maken we als vereniging kans op extra bonus punten, dus extra sponsorgeld.
Gedurende deze 10 weken komen er ludieke acties te staan op facebook, bv, als de contactpersoon van de vereniging binnen 10 minuten belt dan krijgen we 100 euro als bonus. Janneke Cazemier is de contactpersoon, dus zie je een melding op facebook bericht haar dan zo snel mogelijk en zo kunnen we extra geld winnen voor de vereniging.

You Tube
Promoot de vereniging in een kort filmpje op You tube en laat de buitenwereld zien wat de vereniging allemaal doet. Hier kunnen we ook extra geld mee verdienen.
Mocht je een filmpje willen maken doe dit dan wel in overleg met het bestuur.

Sponsorjacht
Op een geheime plek in Bedum wordt er een sponsorcheque van 1000 euro verstopt. Iedere week vindt er een hint plaats op facebook. Diegene die de cheque vindt mag het doneren aan zijn/haar favoriete vereniging.

Kortom reden genoeg om als Artemissers boodschappen te doen in Bedum gedurende de periode van 10 september tot en met 18 november.
En natuurlijk Jumbo Bedum te liken op Facebook en zo extra kans maken op sponsorgeld.

Sinds 25 mei 2018 is de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht.Hierin is onder andere opgenomen hoe verenigingen met persoongegevens en de verwerking hiervan dienen om te gaan. De privacy policy van Artemis is te vinden onder het kopje informatie op deze site. Voor vragen of opmerkingen hierover kan contact worden op genomen met bestuurslid Han Korhorn email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

De stichting Sportrecreade Ten Boer organiseert vanaf zaterdag 25 augustus tot met zaterdag 22 september tientallen sportactiviteiten. De opzet hiervan is om kinderen maar ook volwassenen in beweging te krijgen en gratis kennis te laten maken met tal van onbekende sporten. Een van deze activiteiten is de 1/8 triathlon die gisteren in en rondom Ten Boer werd gehouden. Een 1/8 triathlon bestaat uit 500 meter zwemmen in het plaatselijke openluchtzwembad De Blinkerd, 22 kilometer fietsen (twee rondjes van 11 kilometer) en 5 kilometer hardlopen in de omgeving van Ten Boer. Claudia van der Muil uit Den Andel was voor de vijfde keer van de partij. Onder prima weersomstandigheden voltooide ze de drie afstanden, waarbij de overgang van het fietsen naar het hardlopen als het zwaarst wordt ervaren, in totaal 1.35.20 uur. Ze eindigde hiermee als 31e in een veld van 40 deelneemsters. Ze was met deze tijd 2.09 minuten sneller dan vorig jaar. `Een prachtige sport met een prima organisatie`, meldde een tevreden Claudia.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook