Op maandagavond 14 maart organiseerde Pino Camera van Pizzaria Il Lago in Groningen, in samenwerking met Alwin Dijk van Runners World en de bekende hardloopsport-promotor Dirk Schipper een sponsorloop ten behoeve van een kleinschalig waterproject in Burkina Faso. 
Deze loop, onder de naam ‘Aqua-dougou’ trok een kleine vijftig lopers van zeer onderscheidende pluimage, die (ongeveer) vijf of acht kilometer langs het Paterswoldsemeer hebben afgelegd. De starttijd was aangekondigd als “tussen 18:00 en 18:30” en - hoe kan het anders in dit soort omstandigheden – nadat de inleidende toespraak en de gezamenlijke warming-up waren afgerond was het inmiddels nogal donker. Voor de nieuwelingen in de sport een spannend avontuur en voor de meer ervaren deelnemers een bijzondere ervaring.
Overall winnaar van de loop was Willem Huizing Buiter in een keurige, doch op een inmiddels verloren gegaan kladje genoteerde, tijd. Artemis’ eigen Jeannet Bakema was ook tevreden, zeker met het door de organisatie na de loop aangeboden, zelf ambachtelijk gemaakte, Italiaanse ijsje.
De opbrengst van de sponsoractie was een ruime € 300,= die zal worden ingezet om in Burkina Faso lokaal waterkarretjes te laten maken.
Foto’s (soms op de tast gemaakt) staan hier.