De deelnemende organisaties hebben besloten een doorstart te maken met het Run2Day Loopcircuit. In de afgelopen weken is de haalbaarheid uitgewerkt. De kwaliteit zal minimaal op het niveau van de voorgaande jaren blijven zonder een drastische verhoging van de inschrijfgelden.

Namens de deelnemende organisaties heeft een werkgroep de haalbaarheid voor een doorstart van het Run2Day Loopcircuit onderzocht en in hoofdlijnen uitgewerkt. Voor het gepresenteerde plan is bij de deelnemende organisaties een groot draagvlak aanwezig.
Uitgangspunt is dat het huidige kwaliteitsniveau minimaal hetzelfde blijft.
De organisatie gebeurt zowel centraal als lokaal geheel met vrijwilligers. Om de centrale organisatie van het circuitbestuur zo weinig mogelijk te belasten gaan de plaatselijke organisaties meer taken zelf uitvoeren.
Om de betrokkenheid van de lokale organisaties te vergroten verandert de stichting in een verenigingsvorm.
Ook financieel gezien blijkt een doorstart van het loopcircuit haalbaar zonder dat een drastische verhoging van de inschrijfgelden nodig is. Het kwaliteitsniveau wordt bij elke loop getoetst door een afvaardiging vanuit de andere betrokken looporganisaties.

REACTIE HUIDIG BESTUUR

Het huidige bestuur is zeer verheugd met het feit dat loop-organisaties zelf het heft in handen nemen. Iedereen ervaart dat het loopcircuit al jaren mooie en kwalitatief goede wedstrijden in Stad en Ommeland aanbiedt. Deze worden uiteraard georganiseerd door de plaatselijke verenigingen.
Met de nieuwe constructie is de betrokkenheid van plaatselijke organisaties groter dan ooit. Dat is ook een lang gekoesterde wens van het huidige bestuur, die altijd grotere betrokkenheid voorstaat.
De vormverandering van stichting naar vereniging is een logische en goede stap.
Heel erkentelijk zijn we natuurlijk voor Run2Day die het hoofdsponsorschap voortzet.
De oude stichting zal de komende tijd alles in het werk stellen om een doorstart mogelijk te maken. Daartoe dragen wij de huidige infrastructuur over aan de nieuwe vereniging.

Tijdens de laatste loop van het circuit zal dat plaatsvinden en wordt het nieuwe circuit op passende wijze voorgesteld.

PROGRAMMA VOLGEND JAAR
9 april Loppersum 10 km
23 april Siddeburen 15 km
30 april Oranjerun Oldehove 21,1 km
18 juni Artemisrun Winsum 10 km
2 juli Omloop Grolloo 10 km
30 juli Ulrum Lauwersoog 21,1 km
17 september Hummel ZUIDHORuN 15 km
24 september TopRun van het Noorden Hoogkerk 10 km
26 november Bastiaannetcross 8,8 km