Hardlopen voor kinderen in de Derde Wereld.
Winsum – De Twaalf Hoven in Winsum is zaterdag 20 november het startpunt voor de 4 Mijl van Winsum en voor een scholierenloop. Beide lopen worden georganiseerd om geld in te zamelen voor kinderen in de Derde Wereld. De opbrengst is bestemd voor een kleine kliniek in Santoshpur, India.


Start, finish, inschrijving, parkeren en omkleden voor de 4 Mijl is bij Zorginstelling De Twaalf Hoven. Het inschrijfgeld is een vrije bijdrage. Inschrijven kan vanaf 9.30 uur in de Kapschuur van De Twaalf Hoven. De start van de wedstrijd is om 10.30 uur. Ook kunnen lopers zich laten sponsoren door derden. Alles gaat naar het goede doel. Het parcours loopt over het terrein van De Twaalf Hoven en via het Potmaarbos. Er zijn twee ronden uitgezet. Er mogen ook drie ronden worden gelopen. Na afloop is het gezelligheid troef in de Kapschuur, met erwtensoep en muziek van Jan Bronsema.

Naast de 4 Mijl van Winsum wordt er een scholierenloop gehouden. De kinderen lopen eveneens voor een goed doel. Daarvoor kunnen zij zich laten sponsoren. Kinderen die zich niet laten sponsoren, mogen ook meedoen maar betalen dan inschrijfgeld. Ook hier is dat een vrije bijdrage. Voor alle kinderen is er een herinnering, ranja en wat lekkers. Start en finish zijn eveneens op het terrein van Zorginstelling De Twaalf Hoven. De inschrijving is vanaf 9.30 uur in de Kapschuur. De start van de scholierenloop is om 10.10 uur. Kinderen van de groepen 1 tot en met 4 van de basisschool lopen een ronde van 700 meter rond de gebouwen van de Twaalf Hoven. Kinderen van de groepen 5 tot en met 8 lopen twee ronden van 700 meter. Voor alle groepen zijn er ereplaatsen voor de eerste drie plaatsen
Beide lopen worden georganiseerd door Stichting World Runners samen met Stichting LAMP Kinderen die dat willen en kunnen mogen ook meelopen met de 4 Mijl van Winsum.

Hardlopen om geld in te zamelen voor kinderen in de Derde Wereld. Dat is kort samengevat, de reden waarom de Stichting World Runners Nederland zich in de Nederlandse loopsportwereld begeeft. Onder het motto alle kleine beetjes helpen vestigt de stichting de aandacht op onder andere honger en scholing van kinderen in ontwikkelingslanden. Zo wordt, per georganiseerd evenement, het gehele inschrijfgeld en sponsorgeld gereserveerd voor kindgerichte projecten in de Derde Wereld.

Op 20 november wordt er in Winsum gelopen voor een project van Moeder en Kindzorg in Santoshpur, een dorp in India, in de deelstaat West Bengalen. Het gaat om een project van Stichting LAMP en is gericht op de armste inwoners in de regio. Mensen hebben hier weinig kennis van gezondheid en noodzakelijke zorg voor moeder en kind. De kindersterfte is er erg hoog. Veel aandacht voor goede voeding, hygiëne en het geven van de noodzakelijke vaccinaties zijn dan ook erg belangrijk. De realisatie van een kleine kliniek inclusief consultatiebureau is erg gewenst. De kliniek zal ook gebruikt worden voor oogoperaties. Veel mensen hebben door slechte hygiënische omstandigheden en watervervuiling last van oogproblemen.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Niemarkt, secretaris van Stichting LAMP.
Telefoon 0595 443241 of 0610130600.
Ook kunt u meer informatie vinden op de websites van World Runners en Stichting LAMP.
www.worldrunners.nl en www.stichtinglamp.nl