Altijd al eens afgevraagd hoe snel je een marathon in optimale condities zou kunnen lopen?
Dat kan door deel te nemen aan NEWCOMM – IT MARATHON 2010.
Ook lopers die nog nooit een marathon hebben gelopen kunnen zien wat er onder de meest ideale omstandigheden mogelijk is.
Deze marathon wordt binnen het RUN2DAY loopcircuit georganiseerd.
Door de tijden en de afstanden van 4 wedstrijden van 10 km op te tellen en een stukje extra te lopen in Winsum kom je precies op de afstand van 42,195 km.

De wedstrijden die meedoen aan deze marathon zijn:
Marum, de Marumer omloop van 22 mei 2010 (aanvangstijd 17.00 u)
Eelde, de FloraHolland 10 van Tynaarlo van 30 mei 2010 (aanvangstijd 13.00 u)
Grolloo,  Omloop van Grolloo van 5 juni 2010 (aanvangstijd 17.00 u)
Winsum, Artemisrun van 12 juni 2010 (aanvangstijd 19.30 u)

Deelnemers worden bij deze marathon in staat gesteld een ideale marathontijd neer te zetten. Immers de wedstrijd wordt met drie royale herstelpauzes gelopen.
Ervaren marathonlopers kunnen zo zien hoe snel hun tijd is onder de meest ideale omstandigheden. Wie nog nooit een marathon heeft volbracht heeft nu de kans een marathontijd neer te zetten.
De deelnemers kunnen bij de inschrijving aangeven of ze meedoen aan deze bijzondere marathon. Dit kan door een sticker en stempel te halen bij de stempelpost.

KOSTEN

Aan de marathon zijn GEEN extra kosten. Wel betaalt u uiteraard de startgelden bij de betreffende wedstrijden.Iedereen die de vier wedstrijden heeft uitgelopen dingt mee naar een eindprijs. Voor iedere deelnemer wordt een bijzondere marathonmedaille ter beschikking gesteld.Voor alle wedstrijden blijft gelden dat deelnemers nog steeds onderdeel uitmaken van de competitie van het Run2Dayloopcircuit. De tijd op de hoofdafstand blijft gelden.

DEELNEMERS REGLEMENT

  • Deelnemers aan de marathon zijn verplicht een ChampionChip te dragen en doen automatisch als wedstrijdloper mee.
  • De wedstrijdleider bepaalt de uiteindelijke winnaar op basis van de uitslagen.
  • Alleen zij die de volgende wedstrijden volledig hebben uitgelopen doen mee in de einduitslag: Marumer Omloop, Flora-Holland 10 van Tynaarlo, Omloop van Grolloo en Artemisrun.
  • Deelname wordt door de deelnemer bekend gemaakt op twee manieren: 1 via internet, 2 via lijsten bij de Loopcircuit stempelpost.
  • Er zitten geen extra kosten aan de deelname verbonden.
  • Voor deelnemers is de marathon een ideale marathon door de afstanden (max 12,195 km) en de ruime rusttijden tussen de wedstrijden.

PRIJZEN
Voor de marathon zijn 8 hoofdprijzen beschikbaar. Deze zijn niet gebonden aan leeftijd, maar wel aan geslacht.
De prijzen voor winnaars bedragen respectievelijk: 100-75-50 en 25 euro voor de mannen en 100-75-50 en 25 euro voor de vrouwen.
Alle deelnemers krijgen een medaille die bij een marathon past.
Van elke marathonfinisher wordt een foto gemaakt die gratis via internet kan worden.