Vorige week woensdag streden 4518 gemeenteambtenaren in Zutphen om het Nederlands kampioenschap veldlopen. De ambtenaren konden kiezen uit afstanden van 6, 9 en 12 kilometer. Namens Artemis waren zes leden van de partij. Ook zij beproefden het zware parcours van grasvelden en heuveltjes. In de afstand 12 kilometer was de winsumer sporthalbeheerder Peter de Vries de snelste loper. Hij kwam in een tijd van 50.19 als negende 50-plusser over de streep. Laurens Stiekema, ambtenaar bij de gemeente Groningen moest ruim 3 minuten op hem toeleggen. Zijn tijd was goed voor de 18e plaats in de categorie mannen 45+. Peter Modderman uit Ulrum, financieel medewerker bij de gemeente De Marne kwam als achtste 55-plusser binnen in een tijd van 55.59. De vrouwelijke medewerkers van de Sociale Dienst Groningen, Tini Visker uit Oosternieland en Jeannet Bakema uit Loppersum eindigden respectievelijk in 59.08 en 1.17.01. De tijd van Tini Visker was goed voor een podiumplaats bij de Vrouwen 45+. De Oosternielandse behaalde het brons.

Op de afstand van 6 kilometer testte Geert Houtman zijn conditie. Na een slepende achillespeesblessure van een half jaar kwam de Winsumer gemeenteambtenaar sportzaken voor het eerst uit in een wedstrijd. Met zijn tijd van 42.17 eindigde hij op een verdienstelijke 83e plaats bij de mannen 55+.

Enkele dagen eerder kwam een vijftal Artemissers uit in de Leekster lente loop, waarvan het parcours deels over het landgoed Nienoord liep. Laurens Stiekema schreef zich in voor de halve marathon. Met zijn tijd van 1.27.53 behaalde hij de 10e plaats in de klasse mannen 40+. Op de kortere afstand van 12,8 kilometer werden eveneens uitstekende prestaties geleverd. De Leekster lenteloop trok bijna 500 deelnemers, waarvan een kleine 300 wedstrijdlopers.