Iedere week zal hier het persbericht van Peter Modderman komen.

Artemis was zondag met vier leden vertegenwoordigd in de Midwintermarathon, een klassieke loop die bestond uit 4 verschillende parkoersen in de heuvelachtige en bosrijke omgeving van de stad Apeldoorn.

Jaap Vis uit Groningen bleef in de marathon bij de Mannen 50+ opnieuw onder de 3 uur. Met een prima tijd van 2.53.11 uur behaalde hij het brons. Gerrit Immel eindigde in de voorste middenmoot op de Asselronde van 27,6 kilometer. Peter de Vries uit Winsum, meegereisd met de bus van de loopgroep Bedum, deed het heel aardig op de 18,6 kilometer. Met een 125e plek in een veld van 1551 deelnemers kon hij tevreden zijn. Jacqueline Kramer uit Ulrum tenslotte was de enige Artemiss op de 18,6 kilometer bij de vrouwen. Haar streeftijd en die van haar zus Aisah werd net niet gehaald omdat zij na 14 kilometer een verloren handschoen van een anderen deelnemer oppakte. Dit gebeurde zo ongelukkig dat een oude blessure weer licht de kop op stak en het tempo ietsjes naar beneden moest worden bijgesteld. Ze kwam in een tijd van 2.01.07 over de streep.
Een dag eerder organiseerde de av De Sperwers in Emmen de Hondsrugcross over een afstand van 8 kolometer. Na een aantal 2e plaatsen behaalde Merwin Dollison deze keer met ruime voorsprong een uitstekende 1e plaats in een tijd van 28.24. De Winsumer atleet van Artemis werd ook winnaar van het overall klassement bij de mannen. Zijn plaatsgenoot Hans Lammers (40.05) handhaafde zich heel aardig in de middenmoot bij de Mannen 40+.

Op dezelfde dag werd in het Stadspark van Groningen de 5e Squeezy Run over een afstand van 10,6 kilometer gehouden. De organisatie was in handen van de Stichting World Runners. Namens Artemis waren Grada Bloem en Ineke Wolters uit Winsum van de partij. Na tot halverwege de run gelijk op te hebben gelopen, was Grada met haar tijd van 58.25 uiteindelijk ruim 4 minuten sneller dan haar plaats- en praatgenoot Ineke (1.02.25). Grada behaalde bij de Vrouwen veteranen een uitstekende 2e plaats.

Ook op zaterdag verdedigde Oscar de Jong uit Doodstil de hoogste eer van Artemis tijdens de halve marathon van Ureterp. Hij was de enige Artemisser in deze loop. Dit weerhield hem er niet van bij de Mannen 40+ met een tijd van 1.30.24 op een keurige 6e plaats te eindigen.