12-EMDEN-061231.jpgNa reeds een dag eerder het parcours te hebben verkend, deed een drietal Artemissers op Oudejaarsdag mee aan de Silvesterlauf in het Duitse Emden. De hoofdafstand bedroeg 11.5 km in plaats van de aangegeven 12.4 km. Zowel Tini Visker bij de V45+ als Peter de Vries bij de M50+ behaalden een uitstekende 2e plaats. Hans Klünder werd op de alternatieve afstand van 5 km 10e bij de M40+. Klik hierboven voor het overzicht van de uitslagen en de foto's.

Bijzonder trainingsweekeinde im Emden

Dag 1
'04-EMDEN-061231.jpgs Morgens om 09.30 uur vertrokken we met de bolide van Laurens Stiekema nach Deutchland . Met we bedoel ik Tinie Visker en Peter de Vries. Deze bijzonder kleine delegatie arriveerde om 11.00 uur in Emden alwaar het een gezellige drukte was . Met drukte bedoel ik geen hardloopdrukte maar gewoon veel mensen en verkeer. De eerste fase van ons trainingsweekeinde bestond uit het lopen van 1 trainingsronde van 12,4 km. Dit om alvast het parcours te verkennen voor de volgende dag. Het valt mij gewoon op hoe serieus Artemis hiermee bezig is. Ik zou zo geen andere vereniging weten waar zulks gebeurd. Jaap Smit zal ons ongetwijfeld komende woensdag een compliment geven.
Nadat we de trainingsronde van de Sylvesterlauf volbracht hadden deden we ons te goed aan maar liefst 5 braadworsten en een ruime hoeveelheid glühwein, dit om ons vetpercentage en humeur weer wat op orde te krijgen.
Het tweede gedeelte van deze dag bestond uit een bezoekje Blijham. Laurens wou graag de finish van vrouwlief Gerrie meemaken, maar het wachten werd niet beloond. Gerrie en kornuiten liepen hun rondje in Winsum waar het overigens net zo hard waaide als in Blijham!
Na een vervelend incident, zoon Bastian van Laurens en Gerrie had een dermate hoeveelheid vuurwerk gekocht en dat hierom volgens de brandweercommandant van Winsum de opslag-ruimte moest worden aangepast en wel op zeer korte termijn, waren we genoodzaakt om ons trainingsweekeinde te onderbreken en had Laurens pech dat hij de volgende dag niet mee kon omdat dan de sprinklerinstallatie voor 12.00uur moest zijn aangebracht in zijn schuurtje.

Dag 2
30-EMDEN-061231.jpgWederom 's morgens om 09.30 uur vertrokken, maar nu met het slee van Tinie.
Met iets meer geletterd Duits in de handbagage, want Hans Klünder hadden we overgehaald om deze laatste trainingsdag mee te maken, kwamen we wederom om 11.00 uur in Emden aan. Om aan een aantal lastige vragen te ontkomen vertelde Hans dat hij van te voren een aantal biologie boeken had doorgenomen.(doe ik altijd als ik met pdv meega).
De bijzondere vogel die we onderweg tegen kwamen was inderdaad niet Laurens Stiekema (Tinie) maar een wulp (hans 1-0) en toen ons in de haven in een heerlijk zonnetje, op 31 december een vlinder tegemoet vloog, een echte vlinder!, kon Hans Tinie vertellen dat dit een dagpauwvlinder was. (hans 2-0) De wegen waren reeds afgesloten en er heerste nu een gezellige lopersdrukte.
Snel even inschrijven, Hans voor de 5 km.en Tinie en Peter voor de 12,4 hetgeen na afloop 11,5 km. bleek te zijn geworden. Hans maakte verder de foto’s van deze 2de trainingsdag .
Hans Klünder werd van de 217 deelnemers keurig 76e en zelfs 10de bij de 40 plussers .
Tinie werd van de 403 deelnemers 150e in het totaal en 7e vrouw overall en 2-de in haar eigen categorie bij de dames 45+!!!
Ik werd 29e in het totaal en 2-de bij de 50 plussers waarmee ik dit jaar met tevredenheid afsluit. Bij de prijsuitreiking (Siege-ehrrung) in een aftandse gymzaal (in ons land vele malen beter en mooier!) werden de prijzen in een volle!zaal uitgedeeld aan de eerste 5 overall winnaars bij de dames en heren. Onze prestatie werd helaas niet beloond met een aandenken.
Toch hebben we ons tegoed gedaan aan de heerlijke lekkernijen welke voor weinig geld gekocht konden worden. Inclusief jeugdloop hebben er maar liefst 709 deelnemers meegedaan. Enkele minpuntjes waren er toch ook wel deze middag n.l. : slechte verhouding inschrijfgeld (na-inschrijving 10 euro! ) en de gehele uitstraling, erg sober. / geen duidelijke start-en vooral finishlijn! / onderweg geen verzorging. De pluspunten waren : verkeersvrij parcours / zeer veel publiek bij de finish (schatting 1500!) / enorme hoeveelheid fruit m.i. voldoende om alle apen in Artis en Emmen een week lang te voorzien.
Na ons laatste aperitiefje, een overheerlijke braadworst, kwam er een einde aan dit bijzondere weekeinde waarin we op onze terugreis de laatste lammeren (2st) van 2006 zagen ronddartelen. Ik ben er van overtuigd dat deze lammeren nu de eersten zullen zijn.
Tinie Visker is van plan dit bijzonder trainingsweekeinde in december te herhalen, dus Artemissers meldt u tijdig aan!!!