Wie denkt dat het seizoen voorbij is heeft het mis, 18 Artemissers namen dit weekend deel aan diverse wedstrijden en trimlopen. Er werden maar liefst 4 PR`s genoteerd. Gerrie Stiekema, Tiny van der Muil en Maria Luimstra op de halve marathon en Ab Slagter op de 10 km. Diverse Artemissers liepen in Ameland. Een schitterende loop die wellicht volgend jaar met meer lopers moet worden volbracht. Bekijk ook de uitslagenpagina. OP AVONTUUR
16 december 2006

verslag: Baukje Haan-Meinema

’s Ochtends om 7.00 uur gaat de wekker. Eerst maar es naar buiten kijken hoe het met het weer is. Ziet er niet echt goed uit en ja, even later klettert de regen op onze dakkoepel in de hal. Ik had me een dagje Ameland heel anders voorgesteld. Maar goed, gelopen zal er worden, weer of geen weer.
Om 8 uur wordt ik al opgehaald door Katharina en Tiny. We zijn mooi op tijd bij de boot, waar het al hipt van de hardlopers. Met z’n allen in de vertrekhal, want buiten staan in de regen is geen pretje. Gerry, Margreet en Maria zijn er ook al.
Er varen zelfs twee boten naar het eiland. Zo groot is de belangstelling voor de Run. Op de boot zien we Tiny Visker, Bé Rijber en Marco Huizing. Marco vertelt dat volgens buienradar.nl zo ongeveer om 12.00 uur de laatste regen weggetrokken zal zijn. Dat ziet er dus goed uit voor de rest van de dag. En het klopt later ook precies. Tijdens de start om half 12 regent het nog maar wanneer we uit het Nesser bos het strand op rennen is het droog. De wind in de rug en op naar paal 17. Heerlijk lopen over het strand van mijn geliefde Ameland. We, Katharina en ik, zijn zowat de laatste lopers maar dat maakt niet uit. Het gaat lekker en we doen een rustige duurloop. Bij paal 17 de duinen over en rechts het fietspad op langs de Buurtse Blinkert, een hoge duin met, in oorlogstijd, een bunker die later is dichtgegooid en begraven. Over het fietspad naar paal 16 waar we richting camping Klein Vaarwater lopen. Bekend terrein voor mij, ik kom er al z’n 47 jaar. Ik vertel Katharina onderweg dan ook allerlei herinneringen aan Ameland.
We lopen achter de camping langs naar de Kooiweg waarna we richting de eendenkooi lopen. We passeren de kooiplaats en lopen naar de dijk aan de wadkant. Het gaat nog steeds goed met het lopen al weten we dat we nu een heel stuk in de wind op moeten als we op de dijk naar rechts gaan richting Buren. We lopen aan de eilandkant van de dijk. De lucht rechts van ons wordt zelfs blauw, een mooi gezicht. Wanneer we afbuigen naar het dorp Buren horen we de speakers in Nes al, zo ver draagt het geluid in de wind naar ons toe. We passeren nu lopers die ons eerder al ingehaald hadden en een paar geblesseerde lopers. De laatsten zullen we dus niet zijn. Na het dorp Buren lopen we het fietspad op richting Nes, achter het voetbalveld langs en steken voor het dorp Nes de weg over om nog buitenom uiteindelijk Nes binnen te draven. En daar is de finish al, samen gaan we over de mat. Super voelt dat, dit hebben we dan maar weer gefikst. We krijgen direct een plastic hoes omgehangen en lekkere bouillon. Ook nog een medaille en een flesje drinken.Als beloning krijgen we later nog een foto thuisgestuurd. Wandelend terug naar de sporthal waar we Margreet vinden die bij de spullen zit. Margreet is tevreden over haar 10km-loop. Maria, Gerry en Tiny laten zich ondertussen masseren. Alle drie hebben ze een PR gehaald en zijn dus zeer tevreden. Klasse!
We hadden nog tijd over en hebben ons in het van Heekerenhuis tegoed gedaan aan koffie/hete melk/chocolademelk en appeltaart met slagroom, appelpannenkoek, lekkere broodjes etc.
Daarna lopend naar de boot, dat is qua afstand goed te doen.
Om 18.15 uur ben ik weer thuis. We kunnen terugkijken op een leuke dag Ameland met een prachtige loop over het eiland waarbij je een goed beeld van Ameland krijgt. De verzorging was uitstekend geregeld. Dit smaakt naar meer. Volgend jaar komen we vast terug en misschien nemen we wel een hele hoop Artemissers mee want Ameland heeft ’t gewoon!