"Hou het maar even onder de pet", appte Willem Hofman mij eind vorige maand. Wat was het geval? Willem had clubgenoot Arjen Kwint  op de training een tijd van onder de  1 uur en veertig minuten toegezegd op de halve marathon in het Friese Wommels. Maar Willem kwam precies vier seconden tekort om zijn toezegging gestand te doen. Goede raad was in dit geval niet duur. Op onze hardloopkalender www.loopjeloopje.nl stond als eerstvolgende halve marathon die in Nijeveen, een dorp in zuidwest Drenthe, vermeld. Het was zijn eer te na en hij had zich voorgenomen zo snel mogelijk stiekem een halve marathon binnen de toegezegde tijd te lopen. Vandaar de keuze voor Nijeveen.

De plaatselijke Triathlon Vereniging TZT`86 organiseerde gisteren naast de halve marathon ook nog een tweetal wedstrijden op de afstanden 11.4 kilometer en een 4 mijl, waar totaal 225 lopers aan deelnamen. Het parcours van de halve marathon volgde vanaf het sportpark een ronde in en buiten Nijeveen. Willem ging voortvarend van start, kon het tempo volhouden en bereikte als 16e bij de mannen 40 na 1.37.41 uur de finish. Hij voldeed hiermee alsnog ruimschoots aan zijn toezegging.

Willem: "De verschillen met Wommels waren dat het parcours in en rondom Nijeveen veel rechte beschutte stukken kende. Daarnaast had ik een medestrijder die van kilometer 12 tot kilometer 20,5 met mij op liep. In Wommels was ik 19 kilometer alleen wat tegen de wind in ook mentaal heel zwaar was. Ik ben zeer tevreden met het behaalde resultaat: mijn snelste tijd op de halve marathon in vijf jaar".

Foto: organisatie