Grietje Dijkmans uit Winsum heeft gisteren in Delzijl met een keurige 3e plaats bij de vrouwen 60 in de 4 Zeemijlenloop een prima prestatie geleverd.

De organisatie van deze 10e 4 Zeemijlenloop over 7.408 kilometer was in handen van de plaatselijke a.v. Fivelstreek. De start was zoals vanouds op de atletiekbaan van het sportpark Centrum. De finish was gesitueerd in het centrum van Delfzijl nabij de Molenberg. De route volgde het plan Tuikwerderrak langs het Damsterdiep naar de haven, over de dijk, langs het strand en over de nieuwe brug naar het centrum. Het prachtige loopweer lokte totaal 450 deelnemers. Dit aantal is in het verleden veel groter geweest maar past in de landelijke trend van de afnemende belangstelling voor hardloopwedstrijden.

Gaande de wedstrijd bleek dat een passage door een bosje was afgesloten door bouwhekken. Hierdoor liep een gedeelte van de kopgroep verkeerd. Door een laatste controle vooraf van het parcours had dit voorkomen kunnen worden. Dit betekende bovendien dat alle lopers bij de finish ongeveer 500 meter te weinig hadden afgelegd.

Artemis telde in Delfzijl vijf deelnemers met de volgende resultaten op de uiteindelijk 6.9 kilometer: Johan Vonck uit Garnwerd 30.30 minuten (mannen 50: 7e), Jaap Smith uit Baflo  31.55 minuten (mannen 50: 11e), Anna de Munck uit Winsum 38.09 minuten (vrouwen senioren: 16e), donateur Marjan Vink uit Warffum 39.37 minuten (vrouwen 50: 6e) en Grietje Dijkmans die met een tijd van 41.13 minuten een verdienstelijke derde plaats bij de vrouwen 60 behaalde. Gefeliciteerd!

Artemis-trainer Ben Stellingwerf uit Bedum was met een tijd van 23.46 minuten de snelste bij de mannen 40 en tweede bij de mannen overall.

2022 zeemijlenloop

De foto`s van Hetrman Rinket staan hier.