2022 0526 URETERP ALEIDA1Aleida Groothoff uit Winsum is gisteravond in het Friese Ureterp derde geworden bij de vrouwen 46 plus op de 6,4 kilometer.

Ureterp staat deze week in het teken van het Oerrock Festival. Een van de onderdelen van het voorprogramma was de Oerdroprun over 6,4 kilometer. Aleida was een van de slechts totaal 82 deelnemers. Ze bereikte bij de vrouwen 46 plus in een veld van 11 deelneemsters een keurige derde plaats in 29.45 minuten.

2022 0526 URETERP ALEIDA2Aleida: "Het was vandaag een heel bijzonder evenement. Deze loop is een soort sportief voorprogramma van het vandaag begonnen |Oerrock Festival. Op het festivalterrein was men bezig met de laatste voorbereidingen. De deelnemers stapten om 19,00 uur in een dubbeldekkerbus om na 6.4 kilometer ergens gedropt te worden. Bij het uitstappen begon het te regenen. De start vond plaats na het aftellen. De route ging over prachtige paden terug naar het festivalterrein. Hoewel het parcours niet aangegeven stond gaven verkeersregelaars op alle kruispunten de juiste richting aan, Ik heb lekker gelopen en ben tevreden over het resultaat".