2021 1121kwinttrail12021 1121kwinttrail2Arjen Kwint uit Loppersum bereidt zich, zie het verslag van de vorige week over de Haarlerbergtrail, voor op een ultramarathon over 54 kilometer in het Italiaanse Positano.

Voor zijn hiervoor laatste lange duurloop stond hij zaterdag aan de start van Hollands Duin Trail over ruim 30 kilometer in Noordwijk aan Zee. Op de site van de organisatie Trail Events wordt deze trail omschreven als zwaar met mul zand, zand- en schelpenpaden, verschillende klimmetjes en prachtige uitzichten richting land en zee.

Arjen, vergezeld door echtgenote Odette en hond Sepp, verwoordde zijn beleving van deze trail als volgt: "Het was een schitterend parcours door de duinen en de bossen en over het strand. De laatste 5 kilometers waren erg zwaar. Bijna alleen maar mul zand door de duinen en nog een gedeelte strand met de wind schuin tegen. De klimmetjes in de duinen waren sowieso kort en pittig waardoor lang in hetzelfde ritme blijven vrijwel niet mogelijk was. Maar dat was ook precies de trainingsprikkel die ik zocht".

Trail Events maakt geen uitslagen op bij hun trails. Arjen noteerde op een afstand van 30.56 kilometer een zelfgeklokte tijd van 3.17.03 uur.