Gonny Houtman uit Winsum heeft gisteravond in Beilen de 10 kilometer van de Koningsloop bij de vrouwen 60+ gewonnen.

De Beiler Koningsloop, bestaande uit de afstanden 5 en 10 kilometer, is de vierde loop in een serie van negen wedstrijden van het Rabo Cup Assen Noord-Drenthe Loopcircuit. Deze loop telde totaal 180 deelnemers. Een weinig regen en de wind bepaalden het loopweer in Beilen. De plaatselijke organisatie had een pittige ronde van vijf kilometer, waarin opgenomen een viertal steile klimmetjes en een oneffen perceel grasland, uitgezet. Voor de 10 kilometer moest deze ronde twee keer worden afgelegd.

Gonny Houtman was de enige afgevaardigde van Artemis in Beilen en wel op de 10 kilometer. Ze was bij de vrouwen 60+ verreweg de snelste met een goede tijd van 47.55 minuten. De nummers twee en drie volgden op respectievelijk 1.35 en 4.20 minuten. Dit was haar derde overwinning in deze categorie van het circuit en zij voert hierin ongeslagen het voorlopige eindklassement aan. De beste zes resultaten tellen voor het eindklassement.

De organisatie in Beilen stond als een huis waarbij ook speaker Rolf Huizinga zich weer van zijn beste kant liet horen. Foto Wierd Duursma.