Vrijdagavond vond in de prachtige monumentale Nicolaikerk in Appingedam de prijsuitreiking van de 6e editie van het Noord-Groninger Sportgala, georganiseerd door de Stichting Eemsmondsport, plaats. Artemislid Janneke Cazemier uit Warffum was een van de drie genomineerden voor de titel van sportvrouw 2018. Janneke dankte haar nominatie aan het volbrengen van haar 100e marathon, waarvan 20 gelopen in 2018, in oktober jl. in haar geboorteplaats Leek. Na het tellen van de ruim 6000 uitgebrachte stemmen werd net als vorig jaar tweevoudig wereldkampioen kickboksen Sarèl de Jong uit Meedhuizen tot sportvrouw 2018 uitgeroepen. Janneke toonde zich desondanks vereerd met de nominatie. Zij dankt hierbij iedereen die op haar heeft gestemd. Het stichtingsbestuur had in het programma voor het eerst de uitreiking van een oeuvreprijs opgenomen. Artemislid Gonny Houtman uit Winsum, in het verleden drie keer genomineerd voor de titel sportvrouw, was een van de genodigden. Tot haar niet geringe verbazing werd de oeuvreprijs aan haar toegekend. In de toelichting hierop werd vermeld dat de behaalde hardloopresultaten over een periode van 22 jaar op hoog (inter)nationaal niveau hiervoor bepalend zijn geweest. 

Zo liep ze bijna 400 wedstrijden, behaalde ze 280 podiumplaatsen, bestaande uit 173 eerste, 73 tweede en 34 derde plaatsen. Ze voltooide 21 marathons, waarvan 10 gewonnen, in 13 landen in steden als Honolulu, New York en Beijing en in de grootste Europese hoofdsteden. Ze werd 11 keer Nederlands kampioen, te weten vijf keer op de 10 kilometer, drie keer op de halve marathon en drie keer op de marathon. 

Verder is ze in het bezit van vier zilveren medailles op de halve marathon en behaalde ze twee keer brons op de 10 kilometer. Ze is in het bezit van het Nederlands record op de 20 kilometer bij de vrouwen 55 en van de 25 kilometer bij de vrouwen 60, Ze is twee keer benoemd tot sportvrouw van de gemeente Winsum. Tien clubrecords bij de vrouwen 50 en 60+ en 19 clubkampioenschappen completeren het geheel. De oeuvreprijs werd haar in aanwezigheid van naaste familie, vrienden en bekenden uitgereikt door Harmannus Blok, wethouder van de gemeente Het Hogeland. Het uitstekend georganiseerde 6e Sportgala, vakkundig gepresenteerd door Theo Sikkema met muzikale medewerking van zanger Rene Becker uit Stadskanaal, kende een vlot verloop. Alle aanwezigen kunnen terugzien op een geslaagde avond.